Breng de lente in je garderobe

jas

lente: tijd voor laagjes en een nieuwe jas !

De winter is voorbij en de lente komt eraan. Tijd om alle dikke winterkleren op te bergen en je lente garderobe in de kast te hangen. Wollen broeken maken plaats voor rokjes, en dikke winterjassen kunnen vervangen worden door een korte jak of een jeansvestje. 

Niets is zo heerlijk als de geur van de lente. Het land leeft weer op, bomen krijgen bloesems en de zon schijnt elke dag een beetje langer. Toch kan het nog best koud zijn en dat maakt het soms moeilijk om de juiste kledij te kiezen. Voor je het weet heb je het te warm of te koud. 

Werk in laagjes

De beste manier om je te kleden voor wisselvallig lenteweer is in laagjes. Zo kan je altijd nog wat uitdoen als het te warm is. Bovendien geven al die laagjes je de kans om heerlijk te spelen met kleuren en structuren. 

Combineer bijvoorbeeld een vrolijk rokje met een panty en een neutraal T-shirt. Wordt het te warm, dan kan je de panty uitdoen, en is het toch wat fris, dan trek je snel een cardigan aan over je T-shirt of trek je een licht jasje aan. Ook een jeans en een T-shirt kan je gemakkelijk combineren op een wisselvallige lentedag. Draag leuke pumps onder je jeans op warme dagen en een mooi vestje over je T-shirt op koudere dagen. 

Kies de juiste jas

Er zijn zoveel jassen voor dames dat het soms moeilijk kiezen is. Zeker in het tussenseizoen, wanneer een jas niet te warm en ook niet te dun mag zijn. Koude ochtenden maken plaats voor warme middagen: lentedagen kunnen dus best wisselvallig zijn. 

Met een jeansvestje of een lederen jasje maak je jouw lente outfit af zonder dat je het te warm krijgt. Laat het vestje openhangen of sluit de rits wanneer het koud wordt. Combineer jouw vestje met een lichte sjaal voor een speels effect. 

Maak het geheel af met goedgekozen accessoires

The devil is in the details. Met een leuk accessoire maak je elke outfit af. Een neutrale outfit, al dan niet met laagjes, maak je speels of juist formeel door de juiste juwelen te kiezen. Zo wordt outfit die je draagt op het werk meteen heel wat eleganter met een mooi horloge

Het wisselvallige lenteweer hoeft dus zeker geen spelbreker te zijn. Integendeel. Zie het als een kans om alles uit de kast te halen (pun intended).

lees ook eens: doe jij al mee aan de laagjes mode of : internet zonder zorgen

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)