Gordijnen zoeken

decorette

Al sinds 25 jaar is de Decorette een van mijn favoriete winkels als het gaat om woninginrichting.
Het was geen liefde op het eerste gezicht, dat geef ik eerlijk toe.

vieze lamellen

Toen wij ons nieuwe huis kochten, nu al weer 25 jaar geleden, lieten de oude bewoners hun vieze plastic lamellen hangen. Te lui om ze naar de stort te brengen.
Na drie maanden waren we wel blij met die luiigheid van de vorige bewoners. Het bleek verschrikkelijk moeilijk, zeg maar onmogelijk, om mooie gordijn stof te vinden.

De lamellen waren weliswaar, bepaald niet schoon te noemen, we hadden wel iets wat we dicht konden doen…Wat zal ik ervan zeggen: nood leert bidden?

We waren zo blij dat het ons in korte tijd gelukt was, het huis helemaal naar onze smaak in te richten, de kinderen een leuke kamer te geven en manlief een kantoor. Alleen die ramen he…
Het waren ook geen kleine ramen. We woonden in een drive-in woning en de boven verdieping, de woon verdieping dus, was volledig doorzon….

grote ramen

Ramen van vijf meter breed en twee meter zeventig hoog. Je snapt nu dat die gordijnen heel bepalend waren voor de sfeer.
Ik had al overal gezocht, ook bij de Decorette, maar de gordijnen, de ultieme gordijnen, die blauw waren maar ook rood en met een beetje groen. Geen bloemetje, wel een werkje, die gordijnen snap je…Die vond ik niet.

de decorette

En toen, op een goede dag, liep ik over de markt met een tas vol aardappelen en prei. En wat ligt daar bij de  Decorette? Juist. Mijn ultieme gordijn.
Het was goudgeel en er zaten rode, groene en blauwe vlekjes in.

Dat goudgeel: ik werd er ter plekke verliefd op.

Ik marcheerde de winkel binnen haalde mijn briefje waarop stond hoeveel stof ik nodig had uit mijn portemonnee en wilde mijn gordijnstof bestellen. Helaas had ik zoveel stof nodig, dat deze winkel het net op voorraad had. Ze bestelde in nog twee winkels voor me bij, een service waar ik heel blij mee was.

Ik sloot mezelf een week-end op en de gordijnen hingen. Twaalf jaar lang. Als dat geen service is

alles over tuinmeubelen zoeken

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)