Love Boat

love boat

Jeugdherinneringen, ik barst ervan. En sommigen ervan zijn me heel erg dierbaar. Vanmorgen draaiden ze, in een of ander radiospelletje, de tune van de Love Boat. Het bracht me direct terug naar toen. Voor wie de serie ook nog van vroeger kent, dat was een heerlijke serie toch? Mijn grote zus en ik, wij misten er geen eentje. We zwijmelden weg bij alle simpele verhaaltjes, zo werkt dat nou eenmaal als je heel erg jong bent. En elke aflevering liep altijd goed af, ook heerlijk. Nog steeds ben ik dol op sprookjes en films met happy endings. Narigheid is er al genoeg tenslotte, en vluchten in je fantasie is soms gewoon erg zalig.

Elke zaterdagavond lagen zus en ik samen lekker knus voor de gaskachel. In onze pyjama, schoon gedoucht met onze natte haren in vlechten, lagen we samen onder een dekentje televisie te kijken. Op zaterdagavond kregen we chips met dipsaus en mochten we love boat kijken, en elke week was het een feestje. 

Van onze meiden weet ik het eerlijk gezegd niet meer, waar zij graag naar keken. Andere tijden, en veel meer tv-programma’s. In mijn jeugd was er maar heel weinig televisie voor kinderen, tijdens de jeugd van onze dochters was dat al heel erg anders. 

nog een keer Love Boat kijken?

Ik heb nog een poosje gespeeld met het idee, om er nog eens eentje terug te kijken, een aflevering van Love Boat. Heerlijk met een bak chips en dipsaus op schoot, onder een knus dekentje. En bij gebrek aan die gaskachel van vroeger, steek ik dat fijne open haardje wel gewoon aan. Een bewuste keuze was dat, om die te bewaren tijdens de verbouwing van ons huis, en ik geniet er heel vaak van, van een knus vuurtje.

Dat terugkijken van die serie heb ik toch maar niet gedaan, want waarschijnlijk vind ik er toch geen fluit aan, aan dat hele love boat gebeuren. En dan zou ook de magie van die zalige herinnering volledig verpest zijn. Eeuwig zonde! Gelukkig kan ik me binnenkort op de kerstfilms storten. Want die zijn ook heel erg heerlijk, met een bak chips en lekker knus onder een dekentje :-)

lees ook eens Inspiratie

like Like
Love
1
18 antwoorden
 1. Rory
  Rory zegt:

  Jaaaa, die ken ik nog hoor. Ook van Magnum kon ik erg genieten (met Tom Selleck) maar dat was meer actie. Die kapitein van Love Boat, daar keek ik op de een of andere manier zo tegenop. Geen idee waarom, iets met een uniform en autoriteit uitstralen? Heerlijke serie. Toch zou ik dat best nog weleens terug willen kijken. Inderdaad wij hadden veel minder om te zien. Tik Tak ofzo kan ik mij als (kleiner) kind nog herinneren. Sesam Straat. Af en toe een tekenfilm. En dat was het dan wel volgens mij.

  Beantwoorden
  • cynthia
   cynthia zegt:

   Magnum, ook leuk! vooral de romantiek en de zoetheid van de verhalen van Love Boat vond ik zalig. En leven op zo’n prachtig schip vond ik ook het toppunt van avontuur haha :-)

   Beantwoorden
 2. Tine
  Tine zegt:

  Heb zelf nooit naar Love Boat gekeken. Denk dat dat van voor mijn tijd is… Maar iedereen heeft zo wel dingen die je direct terug in de tijd katapulteren.

  Beantwoorden
 3. Krystle/Batboy
  Krystle/Batboy zegt:

  Love boat, verschrikkelijk vond ik dat en helemaal dat deuntje! Daar ga ik gewoon van over mijn nek haha. Knus met een dekentje op de bank vind ik dan wel heerlijk!

  Beantwoorden
 4. rachel
  rachel zegt:

  oooh the love boat :D ja daar zat ik ook altijd voor voor de buis :D was toen nog een ukkie maar mijn moeder was er verslaafd aan en idd chips met een dipsausje, beetje mayo, lepel water en zoon zakje :D

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)