fbpx
Vrouw en geluk

Love Boat

Cynthia Poen
Geschreven door Cynthia Poen

Jeugdherinneringen, ik barst ervan. En sommigen ervan zijn me heel erg dierbaar. Vanmorgen draaiden ze, in een of ander radiospelletje, de tune van de Love Boat. Het bracht me direct terug naar toen. Voor wie de serie ook nog van vroeger kent, dat was een heerlijke serie toch? Mijn grote zus en ik, wij misten er geen eentje. We zwijmelden weg bij alle simpele verhaaltjes, zo werkt dat nou eenmaal als je heel erg jong bent. En elke aflevering liep altijd goed af, ook heerlijk. Nog steeds ben ik dol op sprookjes en films met happy endings. Narigheid is er al genoeg tenslotte, en vluchten in je fantasie is soms gewoon erg zalig.

Elke zaterdagavond lagen zus en ik samen lekker knus voor de gaskachel. In onze pyjama, schoon gedoucht met onze natte haren in vlechten, lagen we samen onder een dekentje televisie te kijken. Op zaterdagavond kregen we chips met dipsaus en mochten we love boat kijken, en elke week was het een feestje. 

Van onze meiden weet ik het eerlijk gezegd niet meer, waar zij graag naar keken. Andere tijden, en veel meer tv-programma’s. In mijn jeugd was er maar heel weinig televisie voor kinderen, tijdens de jeugd van onze dochters was dat al heel erg anders. 

Ik heb nog een poosje gespeeld met het idee, om er nog eens eentje terug te kijken, een aflevering van Love Boat. Heerlijk met een bak chips en dipsaus op schoot, onder een knus dekentje. En bij gebrek aan die gaskachel van vroeger, steek ik dat fijne open haardje wel gewoon aan. Een bewuste keuze was dat, om die te bewaren tijdens de verbouwing van ons huis, en ik geniet er heel vaak van, van een knus vuurtje.

Dat terugkijken van die serie heb ik toch maar niet gedaan, want waarschijnlijk vind ik er toch geen fluit aan, aan dat hele love boat gebeuren. En dan zou ook de magie van die zalige herinnering volledig verpest zijn. Eeuwig zonde! Gelukkig kan ik me binnenkort op de kerstfilms storten. Want die zijn ook heel erg heerlijk, met een bak chips en lekker knus onder een dekentje :-)

Like
1

Over de auteur

Cynthia Poen

Cynthia Poen

18 reacties

Geef een reactie