Lekker loungen ! Een moeder zoon project

loungeset

De laatste weken ben ik met zoonlief druk in de weer: er moet op het terras voor de 4 appartementjes, waarvan hij er een bewoond, een leuk zitje komen.

Hij is maar een arme student en dat zijn de meesten die deze appartementjes bewonen, over de aanschaf van een loungeset moet dus serieus nagedacht worden. Omdat het terras natuurlijk met 3 andere bewoners gedeeld wordt, stellen we ons ook de vraag: is het niet slimmer om een tuinset aan te schaffen? Wat zijn de voor en nadelen van beide opties. En wat is in zijn specifieke geval het beste?

Een tuinset

Terwijl wij in de wereld van de tuinmeubelen  duiken, leren we dat we niet zo zeer op zoek zijn naar een tuinset, als wel naar een diningset. Stoelen en een tafel, dus.
Een tafel met stoelen heeft in zijn situatie veel voordelen.
Je kan met je buren gezellig buiten eten, dat is dan direct een prima manier om elkaar wat beter te leren kennen. Op een warme zomeravond met elkaar een biertje doen en wat eten: dat is toch het betere werk?
En zegt het spreekwoord niet: een goede buur is beter dan een verre vriend?

En als er geen buren inzicht zijn, kan je gezellig je eigen vrienden uitnodigen, in jouw “balkonland”

Het derde voordeel van een eettafel is natuurlijk dat het je in staat stelt om buiten te studeren. En voor iemand die vele uren achter de boeken zit, is dat wel heel  erg  fijn! Bruin worden en studeren tegelijk: wat wil een man nog meer?

Een loungeset.

Wat is nu fijner dan neer te ploffen op een heerlijke bank en te genieten van het zonnetje? Ogen dicht en even relaxen?
En ook op een loungeset is het goed toeven moet vrienden en buren. Oké eten en studeren, dat wordt misschien wat lastiger…Maar ach, studenten zijn de moeilijkste niet: eten met een bordje op schoot? Niks mis mee!
Zoonlief en ik kijken verlekkerd naar de hoekbanken: die zouden op het terras prima passen, niet teveel in de weg staan en toch ruimte bieden aan 4 tot 6 mensen.

Kussens

Al zoekend en peinzend komen we tot de conclusie dat het waarschijnlijk verstandig is, een loungeset of tuinset aan te schaffen, waar je niet perse kussens nodig hebt. Studenten zijn wel eens, wat zullen we zeggen? : verstrooid? Die gaan beslist vergeten die kussens op te ruimen, zelfs als we  een mooie kist naast het loungeset zetten, voorzien we dat ze daar niet opgeborgen gaan worden.
Absoluut weer bestendig moet het zijn!

Parasol.

Tenslotte is er nog de vraag: hoeveel parasols en waar? Het terras ligt op het zuiden, in de zomer is het er zonder zon bescherming echt te warm. Maar ook voor parasols geldt: die moeten in de winter naar  binnen en daarvoor is in de kleine appartementen met piepkleine bergingen niet veel plek.
Het is een probleem waar we nog niet uit zijn.

Plantjes

Het is diezelfde hitte, die het bijna onmogelijk maakt een paar gezellige plantenbakken te plaatsen. Nou ja, het zou kunnen, maar dan moet er iedere dag water gegeven worden…Wat zei ik ook al weer over kussens opbergen? Juist.
ik denk dat ik plantenbakken met plastic bloemen ga vullen.

lees ook eens: zo leg je jezelf duurzaam in de watten

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)