Laten we het eens over niet slapen hebben.

niet slapen

Niet slapen, ik kan er een boek over schrijven..

En dat zou me niet eens veel tijd kosten, ik zou dat kunnen doen in de uren dat ik wakker lig….
Als jij nu behoort tot die mensen die gewoon altijd en overal kunnen slapen, lees dan vooral verder.
Het zal je goed doen te ervaren hoe zij-die-niet-slapen lijden.

Behoor jij bij die laatste groep? Lees door. Je hebt recht op erkenning, je verdient het dat iemand met je meeleeft en lijdt. En je niet van die stomme tips geeft.

Wij –die-niet-slapen, kennen de hele riedel : slaapkamer luchten, laptop een uur van te voren wegleggen, tv ook een uur voor je gaat slapen uit. Telefoon is geen wekker, laat hem beneden.
Drink warme melk, drink wijn!

Vreemd genoeg zeggen ze nooit: neem een stevig glas whisky of jenever. Terwijl dat nog wel eens wil helpen. Waar zou dat mee te maken hebben? Met het feit dat het ongezond is? Of ligt het dieper dan dat? Drinken nette vrouwen geen stevige borrels.( En als ze het doen, doen we wel of ze het niet doen)

Hoe dan ook zij-die-niet-slapen hebben alle trucs en meer uitgeprobeerd. Van melatonine tot schaapjestellen, van een wandeling voor je gaat slapen tot een warme douche….

accepteren we niet slapen?

Wij hebben ons er bij neergelegd dat wij veroordeeld zijn tot plafonddienst. Dat Klaas Vaak ons even aantikt, zodat we denken: “hmmmm, snurrrrkkk, mmmm slaaaaaapen” En dan is er iets of iemand die een rotschop tegen het bed geeft. Je bent wakker!
En alhoewel je nog doet of het niet zo is, weet je al dat slapen een verloren zaak is….

Je draait je nog eens om, trekt de dekens op ,zucht diep en zegt hmmmm slaaaaapen. Dat je jezelf belazert is duidelijk. Even eruit, je bent gewoon wakker omdat je moet plassen.

Dus niet.. moet je tien minuten later toegeven….

Lieve mede slapelozen, na een uur ga ik eruit. Even iets anders, warme melk in het donker. Nog een keer terug in bed. Na drie uur wakker liggen, ga ik gewoon aan het werk.


Maar teveel slapen is ook niet goed! daarover kan je alles lezen bij simscupoftea !

lees ook eens : de vlieg

like Like
9 antwoorden
 1. Caroline
  Caroline zegt:

  Het lijkt me zo akelig als je niet (goed) kunt slapen. Zelf ben ik iemand die als een blok in slaap valt, hoe spannend een serie of film bijvoorbeeld ook is. Heb wel moeite met doorslapen als ik ’s nachts naar de wc moet. Dan ben ik daarna klaarwakker. Dan ga ik online kranten op mijn mobiel lezen en val ik toch weer in slaap.

  Beantwoorden
 2. Wanda
  Wanda zegt:

  Over het algemeen is het bij mij liggen en pitten, maar als ik veel aan mijn hoofd heb qua werk of privé dan lig ik regelmatig een halve nacht wakker en val ik vaak net voordat de wekker gaat in slaap.

  Beantwoorden
 3. Krystle/Batboy
  Krystle/Batboy zegt:

  Kom zelf ook moeilijk in slaap. Ga eerst altijd op mijn mobieltje een spelletje doen anders kan ik sowieso niet slapen. Vaak word ik snachts ook wakker heel irritant.

  Beantwoorden
 4. rachel
  rachel zegt:

  nou ik pas hier goed in! slaap al 15 jaar niet en we klokken het elke keer en mijn record staat op 47 min precies, en dat geluk is maar een keer in de week

  Beantwoorden
 5. Lodi
  Lodi zegt:

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik normaliter goed slaap, of ik moet liggen piekeren, ik slaap ook veel beter nu ik geen wisselende diensten meer draai, vroeger sliep ik wat dat veel minder goed. Het lijkt me frustrerend maar goed dat je dan je bed uit gaat en wat gaat werken.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)