Zeven tips voor slaapgeluk

slaap

Van voldoende slaap word je gelukkig. Maar soms is goed slapen ingewikkeld. Omdat je verstoord wordt of omdat je er niet genoeg aandacht aan besteedt. Tips waarmee je slaapt als een roos en wakker wordt als een fris hoentje.

Slaap is belangrijk

Het is noodzakelijk om goed slapen daadwerkelijk in je leven te implementeren en het belangrijk genoeg te vinden. Als het een noodzakelijk kwaad voor je is, rust je nooit goed uit. 

Comfortabele slaapoutfit

Of je in je blootje slaapt of met slaapkleding: zorg dat je je er goed bij voelt. Wil jij slapen in een van de T-shirts voor de man, doe het dan lekker. Koop desnoods zo’n T-shirt voor jezelf! 

Een kop koffie minder

Cafeïne en alcohol voor je gaat slapen zijn funest. Geen goede nachtrust? Schrap dan die laatste kop koffie en haal het slaapmutsje uit je systeem. Het lijkt misschien dat je door een borrel beter slaapt, maar uiteindelijk doe je minder diep. Met alle gevolgen van dien.

Schermtijd verkorten

Ben je gewend tot je gaat slapen tv te kijken? Of op je mobiel te staren? Probeer de schermtijd terug te dringen en besteed je laatste uurtje aan het lezen van een boek of iets anders waar je relaxed van wordt. 

Lekker liggen is lekker slapen

Je houding is erg belangrijk. Lig jij het allerbeste op je zij, nestel jezelf dan ook lekker op je zij. Krijg je pijn in je rug met je slaaphouding? Probeer dan uit in welke houding het beter gaat. Of kijk eens kritisch naar je matras. Hoe lang heb je die al?

Hoeveel heb je nodig?

Trek je niks aan van gemiddelden, de een heeft met zes uur genoegvgenoeg nactrust, de ander minimaal acht. Ontdek wat voor jou het beste past en houd jezelf eraan. 

Het is een slaapkamer!

Een tv of computer in de slaapkamer? Als het uit ruimtegebrek is, kan het soms niet anders. Toch is dat een stoorzender voor je nachtrust. Gebruik de ruimte waar die voor bedoeld is!

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)