Lampen in de woonkamer

lamp

Over mijn huis inrichten en hoe vind ik de juiste lamp ?

Er zijn mensen die geweldig een huis kunnen inrichten. Ik heb verschillende vriendinnen, die dat echt zo goed in zijn. Hun huizen zien er georganiseerd uit, maar ook warm en gezellig en alles klopt met elkaar. Kleuren, materialen, de kunst aan de muur en de plantjes in de vensterbank.

Bij mij is dat dus niet aan de hand. Mijn stijl is eclectisch, wat gewoon een duur woord is voor: een rommeltje. Of  – ik mag het van mijn eigen huis wel zeggen – een bij mekaar geraapt zooitje.

missers…de verkeerde lamp, dus

Jaren lang heb ik gedacht: wanneer ik alleen maar dingen in mijn huis haal, die ik leuk vind, dan wordt het vanzelf een eenheid. Nou mooi niet dus. Ik vind teveel dingen leuk…(hou ik mezelf dan maar voor) 

De ergste misser in mijn inrichting is wel de grote lamp in het midden van het zitgedeelte. Waarom ik naar huis gegaan ben met een Marokkaanse lamp, terwijl er verder in mijn inrichting geen mediterrane element te vinden is, geen idee….Hij gaf veel licht, dat leek me wel prettig.

Ik heb me nu drie jaar aan de verkeerde lamp geërgerd, hoog tijd voor  nieuwe. Dit keer ga ik me serieus verdiepen in hanglampen.
Dit keer zal ik niet zo dom zijn om maar lukraak wat te kopen. Ik ga een degelijk actieplan maken.
Stijl, kleur, sterkte, hoe hoog hij komt te hangen en of hij kan dimmen (kan deze dus ook al niet).
Misschien, koop ik er ook direct een nieuwe en vooral bijpassende tafellampen bij.

Slim idee?

Het is, lijkt me zo, slim om alle lampen in een stijl te kopen. Dat zou er toch voor moeten zorgen dat mijn woonkamer ook die uitgebalanceerde look and feel krijg, die ik bij mijn vriendinnen zo bewonder.
Of misschien moet ik gewoon de boel de boel laten en wachten tot mijn eclectische stijl mode wordt en mijn vriendinnen bij mij de kunst afkomen kijken….

lees ook: je uitgaven bij houden

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)