Kerst zonder stress

kerststress

Kerststress ? zo voorkom je dat!

Oké, de Sint is het land uit, maar ik spotte achter de ramen al op 4 december kerstbomen. Ja ik geef het grif toe, ik ben een gluurder. Een van de vele fijne dingen van een hond is, dat je  ’s avonds laat, wanneer nette mensen voor de tv zitten, op straat loopt. En terwijl nette mensen naar de tv kijken, kijk ik bij hen naar binnen.

En zo zag ik op 4 december al kerstbomen staan. Een lieve vriendin waarmee ik regelmatig een wandeling maak, wilde me niet geloven.

Vragen om kerststress

En gelijk heeft ze! Wie begint nu ( zelfs als je niet meer gelooft) voor Sinterklaas aan kerst? Dat  is toch vragen om KERSTSTRESS?
Mensen zeggen dan: “ik hou zo van die gezelligheid”. Maar als je met die  gezelligheid 4 (schrijven vier) weken voor D Day begint, dan vraag je toch om ellende?

Stel je nu eens even voor: je stapt iedere dag binnen in een sfeervol kersthuis. Dag een, twee en drie gaat dat nog prima. Maar geheid dat je op dag vier denkt: “hmmmm, we hebben wel erg veel rode kerstballen. Kan best wat roze bij…”

En op dag 5 ga je op zoek naar roze kerstballen. Nergens te krijgen natuurlijk.. Daar heb je het al… KERSTSTRESS. Niet alleen moet je nu de winkels af om roze kerstballen te vinden. Als je ze dan vindt, dan moet je ze natuurlijk ook betalen.

KERSTSTRESS nummer 2, geld. Als er iets is waar we over kunnen stressen is het wel geld. En als iets geld kan kosten, dan is het wel kerst.
Om KERSTSTRESS te voorkomen, kan je niet laat genoeg beginnen met de kerstsfeer.

Nu niet gaan roepen: “ ja maar als ik op het laatste moment begin met boodschappen te doen, dan is alles uitverkocht! Nee dat is echt een slecht idee!”  Want juist het omgekeerde is waar. Wanneer je op het laatste moment boodschappen gaat doen, ie misschien het een en ander uitverkocht. Dat is mooi, dan heb je minder te kiezen. En teveel keuze, geeft zeker KERSTSTRESS.

Wees blij dat je niet hoeft te kiezen, tussen hazenbout en reerug, maar dat je verplicht bent, de gevulde rollade mee te nemen. En bedenk dat groene kerstballen veel leuker zijn dan roze!
Bovendien, die last minute boodschappen zijn ook lekker afgeprijsd!

Kerst zonder stress? Gewoon op het laatste moment beginnen!

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)