Een heerlijke eerste kerstdag

eerste kerstdag

eerste kerstdag? bankhangen of dineren?

Zuchtend keek ze naar haar zalmtartaartjes. Het was nu de derde keer dat ze ze maakte en ze zagen er nog steeds niet uit zoals ze er op het plaatje van het kookboek uitzagen.
En wat erger was: ze smaakten ook nog eens naar niks. Nou ja, naar koude glibberige zalm..

feesteten

“Wat is er mis”, dacht ze wanhopig “met de ouderwetse garnalencocktail. Die je in borrelglaasje kon serveren, zoals mijn moeder dat vroeger deed ? Waarom komen vergeten groenten weer in de mode, maar vergeten voorgerechten niet?”

Zuchtend besloot ze de glibberige zalmsnippers vanavond door een pasta gerecht te gooien. Eten weg gooien, dat kon zich niet en ze wenste het niet aan te leren ook. Het kon goed zijn dat Huib meer dan genoeg verdiende, eten weggooien dat deed ze niet. Wat hij er verder ook over zei.

zakenpartners op eerste kerstdag

Feitelijk had Huib altijd overal wel wat over te zeggen. Niet alleen zeggen: ook beslissen, besefte ze. Het was toch helemaal niet haar beslissing geweest, een paar zakenpartners uit te nodigen op eerste kerstdag? Zij had het met de kinderen willen vieren.
Maar dat was dan Huib weer, met zijn “schat, die kinderen hebben hun eigen leven, die zijn allang blij dat ze met kerst, niet hoeven op te draven. Kom op schat, ik weet zeker dat je het heel gezellig zal vinden. Bovendien is het een geweldige gelegenheid om weer eens met je kooktalenten te schitteren..”

de perfecte invulling

“Ik kan het Huib verwijten, maar ik heb Ja gezegd”, bedacht ze. Ondanks dit zelfinzicht vond ze zichzelf behoorlijk zielig… Toen ze haar dochter over het etentje van eerste kerstdag had vertelt, hoorde ze haar dochter door de telefoon haar schouders ophalen. “Als je dat leuk vind, mam, moet je dat doen. Ik ga  de hele dag bank hangen met whisky en slechte kerstfilms”

Het kostte haar een uur en een vermogen, maar wat hinderde dat, Huib verdiende toch genoeg en ze had het voor mekaar. Voor de perfecte kerst hoefde ze nu nog maar een telefoontje te maken…

Ze toetste het nummer in. “Is er”, vroeg ze, “op eerste kerstdag nog een plekje op de bank vrij?” “Alleen wanneer je een verdomd goede whisky meebrengt…..”

Hun gierende lach, verwarmde en verbond.

lees ook eens: gezond eten is nooit lekker

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)