fbpx
Liefde en relaties

Het verschil tussen honden liefhebbers en zij-die-van-katten-houden.

honden en katten
Felice
Geschreven door Felice

over honden en katten en hun bazen…

“ja…..als ik alles van te voren wist, ging ik voor een kwartje de wereld rond” riep een goede kennis van mij van de week. “Ik denk het niet”, antwoorde ik: “je meisje houdt niet van reizen” “Daar kon je wel eens gelijk in hebben” gaf hij eerlijk toe. “Maar hoe weet je dat?”
Mijn antwoord was eenvoudig : “ze houdt van katten”.

Je kan mensen in allerlei groepen indelen. Een daarvan is beslist: de honden en de kattenmensen.
Waterdicht is die indeling allerminst. Ikzelf behoor tot de groep die dol zijn op allebei…
Maar terug naar het onderwerp. Het grote verschil tussen honden en katten mensen.

Vaak wordt gezegd dat honden er zijn voor hun baas en bazen er zijn voor de kat.
Dat is wel een heel erg kort-door-bocht indeling. Of zoals zoonlief zou zeggen: een overhaaste generalisatie. ( zoonlief behoort ook tot de allebei groep)

Wat is nu het echte verschil tussen honden en kattenliefhebbers?

Een kat heeft graag een behaaglijk plekje: een mandje, een bank een schoot. En dan lekker tevreden niks doen. Nou ja: spinnen. Een kat is ( het is al gezegd ) duidelijk een thuisblijver. En haar baasje ook.
De hond daarentegen is overal thuis. Waar mijn baas is, is mijn huis. Ik draai me drie keer in de rondte, ik schuif wat aarde op zij: en ik heb een heerlijk bed. Ligt de baas er ook in? Nou dat is helemaal fijn!

Een kat is doelgericht: gaat op jacht, vangt een prooi, eet hem op. Of beidt hem de baas aan. Een kwestie van het personeel tevreden houden.
Katten liefhebbers zijn ook doelgericht. Let maar eens op: katteneigenaressen hebben altijd een schoon en opgeruimd huis.. ( behalve als ze dertig katten hebben natuurlijk, maar dan is de situatie uit de hand gelopen)

Een hond is een scharrelaar: snuffelt in de bosjes: eet hier wat, eet daar wat. Kwispelt eens leuk en kijkt eens lief: en kijk: daar is weer een brokje ( en met een beetje mazzel een aai) Honden ritzelen en regelen.
Net als honden liefhebbers : die nemen het leven zoals het komt. In de blijmoedige verwachting dat het vast wel goed komt.

Je ziet het : het verschil tussen zij de van honden houden en zij die van katten houden is welhaast onoverbrugbaar. Het zal ook duidelijk zijn dat het niks met “er zijn voor de baas of er zijn voor het dier “te maken heeft. Het is het verschil : huismus of trekvogel…

lees ook : verboden huisdieren

 

Like

Over de auteur

Felice

Felice

15 reacties

Geef een reactie