Maak kennis met Yvonne van Yvonne’s KattenHotel.

kattenhotel

Yvonne van Yvonne’s kattenhotel leer ik kennen via niemand minder dan Ruud Schoorl, onze webmaster van Rstyle.
Als ik Ruud volg op facebook kom ik Yvonne vanzelf tegen: ze heeft een geweldig leuke pagina over haar kattenhotel: vol foto’s weetjes en grapjes: een must voor de kattenliefhebber!

Op een dag heeft mijn dochter een probleem met de vacht van haar dikke rode jeweetwel kater.
Ik trek de stoute schoenen aan en zoek contact met Yvonne. Een lievere en deskundiger reactie dan de hare, kan je je niet wensen. Na het gesprek apt ze me nog even foto’s : deze kam niet, deze kam wel.
Hoog tijd dus voor een interview.

Vissies.

Van iemand die zo gek op dieren is als Yvonne, zou je verwachten dat ze is opgegroeid in een huis vol dieren. Niets is minder waar. Toen Yvonne klein was hadden ze bij haar thuis: visjes in een glazen kom. Buiten was ze wel altijd met dieren in de weer. En in haar pubertijd haalde ze haar schade in en bracht allerhande dieren naar huis

37 verschillende huisdieren.

Haar dierenliefde was duidelijk en daarmee ook de keuze voor vervolg onderwijs: ze ging naar Alkmaar en deed daar de Dierenopleiding. In die tijd leerde je dan zowel dierverzorging ( kleine huisdieren ) als veehouderij. En dat betekende stage lopen op de boerderij. Yvonne vond het allemaal even leuk. Inmiddels was ze samen met een vriendin op een flatje gaan wonen. De vriendin had een passie voor reptielen, en Yvonne vond dat ook wel leuke beesten. Ze hielden: slangen, een leguaan, schorpioenen, en vogelspin die Harry heette, ratten en degoe’s. Alles bij elkaar waren het 37 huisdieren.

De liefde voor de kat

Wanneer Yvonne gaat werken (in 2009 ) bij de pension-afdeling van het Amsterdams dierenasiel, waar ze vooral voor de katten moet te zorgen tot hun baas terug is, slaat de kattenliefde toe. Het vertroetelen van katten: dat is haar ding!

kattenhotel
welkom in het kattenhotel

Carrière met katten

Na haar opleiding werkt Yvonne jarenlang in verschillende dierenasiels. Ze merkt dat haar perfectionistische instelling wel eens botst met de wat laconiekere houding van haar collega’s.
Een eigen bedrijf, waar ze katten kan verzorgen, zoals zij dat voor ogen heeft, het lijkt haar wel wat.
En dus besluit ze  in 2012 een katten café te beginnen. Een café waar katten wonen en de bezoekers gezellig onder het genot van een kopje koffie een kat kunnen knuffelen. Helaas…er is geen bank die er brood in zit. Twee jaar later lukt het in Amsterdam wel. Ook niet via de bank, maar via crowd funding. Maar wellicht is Amsterdam ook een beter plaats voor een katten café dan IJmuiden.
Sinds 2017 doet Yvonne een keer in de week vrijwilligsters werk in dat café.


Terug naar 2012: het idee van een eigen bedrijf blijft. Ondertussen vangen zij en Ruud katten op die in Egypte en Griekenland gered worden. Een tussenstation naar een goed tehuis in Nederland.
Dan wordt haar gevraagd in de vakantie voor een oude kat van een vriendin te zorgen. Yvonne biedt aan de kat bij haar thuis op te vangen. En dan is het idee van Yvonne’s KattenHotel geboren.

KattenHotel

In hun flat wordt een ruimte voor katten ingericht en dat is al snel een groot succes. Wanneer ze naar een eengezinswoning verhuizen is er helemaal ruimte voor de katten Ze maakt er een echt kattenpaleisje van, waar de beesten alle ruimte en persoonlijke aandacht krijgen. Mocht je nu denken: “daar moet mijn kat heen!”, voor de zomer vakantie van 2020 zijn nog maar 2 plekjes over.

 kattenhotel

Opleidingen

Hoewel Yvonne de basisdiploma’s allang heeft en het honden en kattenbesluit, studeert ze verder: Katten EHBO en kattengedragsdeskundige heeft ze inmiddels binnen en elk jaar volgt ze wel workshops en korte cursussen: helemaal up-to-date blijven: daar staat ze voor. Tja , je bent een perfectioniste of je bent het niet.

De zakelijke kant

De zakelijke kant heeft haar in het begin moeite gekost. Katten zijn nu eenmaal haar lust en haar leven, daarvoor geld vragen, kostte haar, net als mening startende onderneemster wat moeite.
Maar ook dat deel, krijgt ze langzaam maar zeker onder de knie. Gesteund door wat ze in haar opleidingen leert en natuurlijk gesteund door haar man, die al veel langer zijn eigen bedrijf heeft.

Yvonne’s KattenHotel: voor een heerlijke vakantie voor je kat!

meer lezen over vrouwen met een eigen bedrijf

like Like
LikeLove
4
14 antwoorden
 1. Stefaan De Winter
  Stefaan De Winter zegt:

  hahaha wat cool is dat!
  Ik heb ook al gedacht om een kamer in huis vol kattenpalen en speeltjes te zetten, zodat ze ook hun eigen paradijsje hebben

  Beantwoorden
 2. Mandy
  Mandy zegt:

  Wauw super leuk! Ik zelf niet zo’n kattenmens dus ik blij om te zien dat zij er zo onwijs dol op is. Super gezellig al die poezen in huis

  Beantwoorden
 3. Marit Manche
  Marit Manche zegt:

  Men moet aan veel regels voldoen wil je een kattenpension/ hotel beginnen.
  Het was ooit ook een idee om in Oostenrijk wat op te zetten, zijn we van teruggekomen.
  Teveel regeltjes om aan te moeten voldoen.
  Ik eens Yvonne veel succes🐈🐈🐈🐈🐈🐈

  Beantwoorden
 4. Caroline
  Caroline zegt:

  Katten zijn zo leuk! Vroeger ook katten gehad. Nu hebben we een schat van een hond maar ik zou er eigenlijk best nog wel een kat bij willen hebben. Maar dan moet het wel een goede match zijn, onze hond vindt de meeste katten maar niets, maar op 2 katten bij ons in de buurt is ze echt dol. Laatst was ik in het kattencafé in Nijmegen. Een echte aanrader voor alle cracy cat ladies!

  Beantwoorden
 5. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Wat bijzonder om zo dol te zijn op katten. De katten zullen vast ook blij zijn met Yvonne! Die katten zonder haar vind ik altijd een beetje afstotelijk….

  Beantwoorden
  • Yvonne
   Yvonne zegt:

   Dank je en idd ben ik DOL op katjes. Vooral degene met de uitgesproken karaktertjes hihi.
   Ik hoop dat de katjes het geweldig vinden, ik spreek nog net geen kats om het ze zelf te vragen X

   Beantwoorden
 6. Wanda
  Wanda zegt:

  Wat een leuk idee om zo’n kattenhotel te beginnen! Onze kat is gewoon thuis als we weg zijn, dan wordt ze door mijn schoonvader of moeder verzorgd. Ik denk niet dat het iets voor haar is, want ze heeft nogal een hekel aan andere katten, maar ik denk dat het voor heel veel katten een heel leuk verblijf is als de baasjes met vakantie zijn.

  Beantwoorden
  • Yvonne
   Yvonne zegt:

   Dank je en idd mijn beste idee ooit.
   Fijn om te lezen dat je je kat zo goed kent en haar thuis in haar eigen vertrouwde omgeving laat. Want ondanks alle luxe bij ons, blijven sommige katten toch echt liever thuis.

   Beantwoorden
  • Yvonne
   Yvonne zegt:

   Ieder zijn ding en dat mag uiteraard.
   Je vriendinnen mogen altijd contact opnemen met mij, want er komt echt wel wat bij kijken om zoiets op te zetten :-)

   Beantwoorden
 7. Melanie Hoogvliet
  Melanie Hoogvliet zegt:

  Wat een super gaaf idee om een kattenhotel te beginnen. Ik denk dat het een veel fijner plekje voor de katten is dan in een pension. Onze katten proberen we altijd thuis te houden want eentje is erg bang en als ze uit het pension komt is ze helemaal van slag.

  Beantwoorden
  • Yvonne
   Yvonne zegt:

   Inderdaad tot op de dag van vandaag, de beste beslissing ooit :-)
   We merken dat onze logeetjes veel ontspannender zijn dan in een grootschalige opvang :-)
   Hoe mooi pensions/Hotels ook zijn, een angstige kat is veéééél liever in zijn eigen omgeving waar alles vertrouwd is :-)
   Het feit dat hij (dan maar)1-2 x daags verzorgd word is minder erg dan 24/7 in de stress te zitten…..

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)