Je kinderen voorbereiden voor de middelbare school: 4 tips

middelbare school

De middelbare school: een nieuwe fase in het leven voor zowel je kinderen als voor jezelf. De middagpauzes worden voortaan in de schoolkantine doorgebracht en ook het schoolgaan wordt steeds zelfstandiger. De overgang van basisschool naar middelbare school is groot en kan voor zowel kinderen als ouders soms als lastig ervaren worden. Het kan dan ook zeker geen kwaad om je kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op deze spannende tijd.

 1. Het kopen van schoolspullen


  Er zijn voor de middelbare school natuurlijk meer en andere schoolspullen nodig dan wat er op de basisschool gebruikt werd. Ga lekker samen op zoek naar de juiste (en coolste) spullen voor deze nieuwe, spannende fase. De basis van de voorbereiding begint natuurlijk met degelijke schooltassen om alle schoolspullen veilig in te kunnen vervoeren. Het is belangrijk om dit samen te doen; jouw zoon of dochter weet namelijk perfect welke lijn schriften en agenda’s hij of zij het coolst vindt.

 2. Een nieuwe kledingstijl


  Een nieuw begin vraagt voor veel kinderen om een nieuwe kledingstijl. Nu is dit bij jongens minder vaak het geval dan bij de meiden, maar het zelfvertrouwen kan bij beiden wel een boost gebruiken. Ga lekker samen op stap om de perfecte ‘eerste schooldag’ outfit te vinden. Heb je na het kopen van al die schoolartikelen wat minder budget tot je beschikking? Ga dan gewoon eens op zoek naar andere mogelijkheden. Zo is er bijvoorbeeld helemaal niets mis met een bezoekje aan de kringloopwinkel. Je weet maar nooit wat voor een handige items je hier voor een prikkie tegenkomt. Houd je weer budget over voor andere dingen!

 3. Maak alles bespreekbaar


  De middelbare school is een andere wereld en je kinderen bevinden zich ineens in een ander landschap. Probeer ze dan ook zoveel mogelijk voor te bereiden op dit nieuwe leerklimaat. Ook zaken als pesten en andere mogelijke negatieve invloeden mogen gerust besproken worden. Door zoveel mogelijk zaken bespreekbaar te maken creëer je een cultuur van open communicatie tussen ouders en kinderen. Dit maakt het in de toekomst gemakkelijker om dingen te bespreken, zelfs wanneer het erg persoonlijke aangelegenheden zijn.

 4. Motiveer een gezonde levensstijl


  De middelbare school kan nogal wat druk met zich meebrengen. Help je kinderen dan ook om zoveel mogelijk balans te vinden in het leven. Het huiswerk mag gerust een dagje verzet worden om even lekker te kunnen genieten van de buitenlucht. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het eetpatroon. Een frietje uit de kantine op zijn tijd is geen probleem, maar ook gezonde voedingsmiddelen blijven natuurlijk erg belangrijk.

  lees ook hockeykleding of Het effect van gekleurd glas

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)