4 tips voor het kopen van de juiste hockeykleding

juiste hockeykleding

Hoe koop je de juiste hockeykleding en waarom is dat belangrijk ?

Hockey is een ongelooflijk beweeglijke, actieve sport. De juiste hockeykleding is dan ook van groot belang. Je moet niet alleen flexibel kunnen bewegen, de juiste outfit moet ook comfortabel zijn en voldoende bescherming bieden waar nodig. Het vinden van de juiste outfit is dan ook erg belangrijk. Je hockeykleding moet nu eenmaal van goede kwaliteit zijn.

 1. Neem je tijd

  Als het goed is gaat je hockeykleding zeker een aantal jaren mee. Dit betekent dat het helemaal geen kwaad kan om even de tijd te nemen totdat je een definitieve keuze maakt. Pas verschillende outfits, probeer verschillende hockeysticks en neem de tijd om te kijken waar je jezelf nu echt goed in voelt. Je hoeft namelijk niet bij de eerste winkel direct de outfit te kopen. Neem ook zeker de tijd wanneer het gaat om het uitzoeken van de hockeystick. Iedere speler heeft zijn eigen speelstijl waar een specifieke hockeystick het beste bij aansluit.

 2. Bezoek de specialist

  Nu komen we in een sportwinkel natuurlijk van allerlei moois tegen, maar toch betekent dit niet altijd dat het ook de goede keuze is. Probeer juist zoveel mogelijk te winkelen bij specialisten in het vak. In de fysieke winkel, maar ook via webshops zoals Hockeyhuis.nl vind je vaak specifieke kledingstukken voor deze tak van sport. Het grote verschil is dat specialistische zaken precies weten wat je nodig hebt wanneer het om hockeykleding gaat. Iets wat bij een ‘algemene’ sportwinkel niet altijd het geval is.

 3. Maak de outfit compleet

  Naast hockey kleding heb je natuurlijk ook schoenen, bescherm pads en een hockeystick nodig. Ook deze items koop je het beste bij een specialist. Wanneer je alle benodigdheden van een complete hockey outfit in 1 aankoop aanschaft heb je nog wel eens de kans om hier een mooie korting op te krijgen. Neem dus eerst de tijd om de juiste items bij elkaar te zoeken en zoek vervolgens 1 winkel waar je jouw hele set in een keer aan kan schaffen.

 4. Shoppen met een budget

  Hockey is nu eenmaal geen goedkope sport en het is natuurlijk goed te begrijpen als er wat minder budget beschikbaar is voor bepaalde items. Heb je wat minder budget tot je beschikking? Geen probleem! Neus eens wat rond op online marktplaatsen of neem de tijd om even naar de kringloopwinkel te gaan, je weet maar nooit wat een leuke koopjes je daar tegen komt. In veel gevallen vind je hier dure merken van hoge kwaliteit, voor een veel lagere prijs dan in de winkel.

  lees ook ; het belang van licht

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)