Dit is het effect van gekleurd licht op je lichaam

Denk jij wel eens na over het effect van licht en dan vooral van gekleurd licht?
Moet je echt eens doen!

Gekleurde verlichting kan niet alleen een bepaalde sfeer creëren, het beïnvloedt ook je ​​lichaam. Kunstenaars, reclamemakers en interieurarchitecten weten dat al lang. Zij gebruiken kleuren om onze gevoelens en gemoedstoestand te beïnvloeden. Dit is het effect van gekleurd licht op je lichaam:

Rood: de libido-booster

 Met rood licht creer je energie en dat is ideaal voor mensen die vaak moe zijn. Rood licht kan ook helpen om stijve spieren en gewrichten weer soepel te maken. En ten slotte verhoogt het ook de seksuele verlangens.

Geel: maakt vrolijk

Geel licht werkt opwekkend en maakt vrolijk, net als de zon. Je krijgt er een positief gevoel van en dat is fijn. Werk je ’s nachts, dan doe je dit het beste bij geel licht. Daarbij voelt je lijf zich namelijk het prettigst. Ook is het gezonder voor je lijf. Alleen als je ’s nachts alert moet zijn, is geel geen goede kleur. Dan kun je beter wit licht gebruiken.

lees ook Eiwitshake

het effect van licht

het effect van licht

Blauw: kalmeert en brengt rust

Blauw licht kan helpen om te kalmeren en tot rust te komen. Ook kan het helpen bij de behandeling van migraine. Je keel, oren en mond zijn namelijk aan deze kleur gekoppeld. Het licht zou zelfs kunnen helpen om een ​​hoge bloeddruk te verlagen. Alle reden dus om een blauwe lamp aan te schaffen. Lampdirect TL’s zijn er in blauw licht, dus dat is een optie als je een blauwe lamp zoekt.

Groen: geeft kracht

Groen is de kleur van de natuur. De kleur ontspant en geeft kracht. Dat is de reden waarom de kamers in een ziekenhuis vaak groen zijn. Groen licht stimuleert bovendien de aanmaak van groeihormonen en versterkt spieren, botten en andere weefsels. Net zo goed kan deze kleur je immuunsysteem stimuleren. Goed voor je gezondheid dus!

Paars helpt je goed slapen

Paars licht kan je helpen in slaap te vallen, dus lijkt een prima kleur voor in de slaapkamer. Ook vermindert de kleur emotionele en mentale stress. Dat komt doordat je zenuwstelsel en ogen zijn verbonden met deze kleur. In tegenstelling tot rood licht, vermindert paars licht je seksuele verlangens. Toch maar niet in de slaapkamer dus?

Oranje voor creativiteit

Heb je voor je werk veel creativiteit nodig? Dan kan oranje helpen. Oranje stimuleert het creatieve denkproces en helpt je om op nieuwe ideeën te komen. Dat is fijn als je even inspiratie nodig hebt.

Nog een weetje over de kleur oranje: vrouwen die borstvoeding geven, kunnen baat hebben bij oranje licht omdat het de productie van moedermelk stimuleert.

Ik hoop dat dit artikel je inzicht heeft gegeven in het effect van  licht en van kleur op je lijf. Ken jij nog meer kleuren die onze stemming en gezondheid beïnvloeden? Deel het hieronder in de reacties!

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)