Vrouw en geluk

Je hebt klagen en klagen….

klagers
felice2
Geschreven door felice2

Je hebt klagen en klagen…

Ik heb een favoriet grapje, dat als volgt gaat: in een café in New York, ontmoet een Amerikaan een Rus. Ze raken aan de praat en de Amerikaan vraagt: “hoe was het nou in Rusland, je hoort er zoveel over?” “Ach”, antwoordt de Rus “ik mocht niet klagen” “Waarom”, zegt de Amerikaan verbaasd, “doe je dan al die moeite om hier te komen en helemaal opnieuw te beginnen?”
“Hier”, zegt de Rus “mag het wel!”

We hebben vaak een hekel aan klagers en iedere geluksgoeroe zal ons vertellen dat we vooral niet moeten klagen. Persoonlijk heb ik helemaal geen hekel aan klagen en klagers. Een potje klagen lucht lekker op. Er gaat niks boven je hart luchten. Soms is dat ook gewoon genoeg. Soms niet. Dan is je klacht ventileren het begin van een verandering. Dan ga je iets bedenken om de boel aan te pakken. De situatie bevalt je niet en daar ga je iets aan doen! Zal niet in een keer lukken, maar je probeert het tenminste. Dat soort klagers leen ik graag mijn oor en mijn schouder en mijn zakdoek. Ze mogen al mijn koffie opdrinken en desnoods ook al mijn wijn.

Omdat ikzelf nogal een aanpakker ben, ging ik er lang vanuit dat men klaagt, om daarna over te gaan tot actie, daarom luisterde ik geduldig naar iedereen.

Een ander soort klagers

Er is echter nog een ander soort klagers, heb ik ontdekt. De klagers die klagen om te klagen. Die het leven oneerlijk, onrechtvaardig en weet-ik-veel wat vinden. Die helemaal niet willen aanpakken. Die gewoon zielig gevonden willen worden. Die je schouder niet gebruiken om uitgerust weer verder te gaan, maar die je een schouderblessure bezorgen en je zakdoeken doorweken.

Ik merkte dat ik daar heel moe van werd, zo moe, dat ik zelf al mijn wijn nodig had…
Tegenwoordig mijdt ik dit soort mensen stilletjes.
Dat heeft een gunstig effect op mijn humeur en mijn koffie- en wijnvoorraad.
Dus: als je bij mij wil komen zeuren, kom gerust, maar alleen als je van plan bent daarna ook iets aan je ongenoegen te doen!

lees ook: over feiten en zo

Like

Over de auteur

felice2

felice2

16 reacties

Geef een reactie