Over feiten en zo

feiten

Ik zit aan mijn keukentafel, achter mijn laptop. Waar moet ik het vandaag eens over hebben. Inspiratie komt nu eenmaal niet op commando binnen waaien.

En dan begint De Wereld Draait Door. Een gast ( vergeef me, haar naam heb ik niet opgevangen ) laat in een gloedvol betoog zien hoe rijk we in dit land zijn, hoe welvarend, hoe goed we het hebben,op hoeveel wereldlijsten we boven aan staan als het gaat om welbevinden. Onze kinderen zijn de op 4 na gelukkigste van de wereld, onze volwassenen staan op nr 7.
We zijn een piepklein land, toch is ons aandeel in de wereldeconomie indrukwekkend.

“Natuurlijk”, zegt ze “betekent niet dat er niet een heleboel dingen in dit land niet goed gaan. Dat klopt helemaal. Maar met het aldoor benoemen van wat er mis gaat, wordt de zaak niet beter. Integendeel, daar worden we alleen maar slechter van, dan praten we onszelf met elkaar de put in. En blijven daar. En dat zal de zaken zeker niet beter maken”

De feiten zijn dat Nederland het in veel opzichten het goed doet, dat het in een fijn land is om in te leven.

Feiten, tja …feiten

Feiten doen het niet lekker in de politiek, niemand gelooft meer in feiten. Politieke partijen laten hun programma niet meer doorrekenen door het CPB. En komen er mee weg!!!
Je zou toch denken: een partij die niet zijn huishoudboekje in orde heeft, die geloof je toch niet? Je wil een partij toch kunnen controleren?
Mooi wel, dat ze er mee weg komen

Het wantrouwen tegen feiten speelt niet alleen in de politiek: massa’s moeders zijn ervan overtuigd dat inenten voor hun kinderen alleen maar slecht is, op het dodelijke af….
Of mensen zijn ervan overtuigd dat vluchtelingen een volledige inboedel krijgen. Je kan blijven zeggen dat ze een lening krijgen om een inboedel aan te schaffen, ze geloven je niet…
Je begint je af te vragen: wanneer is iets een feit voor iemand

Hoewel ik een enorme optimist ben, tegen beter weten in, maakt dit me pessimistisch. Als we geen feiten meer hebben, waar moet ik dan in geloven?

In god?

lees ook Herfst

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)