Je gaat er niet aan dood.

conflict

Laatst had ik een conflict, een conflict met een heer. Nou aan het einde het einde van het conflict, vond ik hem geen heer meer. Maar dat terzijde.
De heer vond dat ik iets niet goed had gedaan. Nu heb ik daar geen moeite mee, ik denk dat ik gemiddeld per dag minstens drie fouten maak.
En daar mag je gerust wat van zeggen. Dan zeg ik sorry, of ik maak een grap of ik roep: “we zijn allemaal maar mensen!”
En dan herstel ik zo goed mogelijk de fout.

Maar deze heer vergiste zich, ik had geen fout gemaakt. Dus ik voedde hem met objectieve informatie, waaruit mijn gelijk bleek. Stom achteraf. Want het ging natuurlijk allang niet meer om de fout!
Het ging hier om eergevoel. De eerlijkheid gebied me te zeggen: zowel bij hem als bij.

conflict op de loer…

Ik weet niet hoe het jullie vergaat, beste lezers, maar als ik ergens een gloeiende pesthekel aan heb, is het als ik ten onrechte van iets beschuldigd wordt. Dan begrijp ik helemaal wat er bedoelt wordt met de uitdrukking: ik kreeg een rode waas voor mijn ogen. Dan ligt een conflict op de loer…

Ondertussen was de heer in kwestie ook op zijn – hmmmm – teentjes getrapt. Hard genoeg om de objectieve informatie hooghartig terzijde te werpen. Hij bleef op zijn standpunt staan. Lekker stevig en onwrikbaar.
Ik gooide het over een andere boeg en legde uit dat ik zijn houding pijnlijk, om niet te zeggen kwetsend vond.
Het bleef stil aan de overkant…

Ik liet dit conflict een paar dagen rusten, maar het zat me toch niet lekker. “Man”, dacht ik “je gaat er niet aan dood, als je gewoon sorry zegt ”.
Zelfs als je het inhoudelijk niet eens kan worden, kan je het eens worden over het feit dat het nooit je bedoeling is geweest iemand persoonlijk te kwetsen.

Heus je gaat er niet aan dood, wanneer je sorry zegt.

lees ook: het is anders maar ook #Metoo

like Like
Like
1
2 antwoorden
 1. Klaas Dragtstra
  Klaas Dragtstra zegt:

  een trots geleden nederlaag is ook een overwinning. het komt de laatste tijd steeds vaker voor, dat iedereen, dan wel velen, te snel op zijn/haar teentjes is getrapt. het woord tolerantie begint een onbekend verschijnsel te worden. mooie en duidelijke blog.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)