Het is anders, maar toch #Metoo

#Metoo anders

#metoo anders: object als sleutelwoord

Achter de hashtack #Metoo gaan talloze vrouwen schuil, die last hebben van mannen die ze als lustobject zien. Object is hier het sleutelwoord. Het gaat niet om de persoon zelf. Het gaat erom dat ze een paar billen, borsten, heupen, neuzen voor mijn part heeft die een man aantrekkelijk vindt.

En het gaat erover dat een man meent zich dat te kunnen toe-eigenen. Dat mag hij doen door er over te praten en door er aan te zitten. Het is niet voor het eerst in de historie dat vrouwen zich hier tegen verzetten. Het is wel voor het eerst dat we dat zo krachtig en massaal doen.

We praten er over #Metoo

Het is ook voor het eerst dat vrouwen in het openbaar vertellen, hoe pijnlijk en verontrustend een opmerking als: “wat heb jij in die broek een geil kontje” kan zijn.
Zo’n opmerking is verontrustend omdat de man die de opmerking maakt, zich niet lijkt te realiseren, dat de eigenaresse van die bibs, daar wel eens heel anders over kan denken.

#Metoo anders

Het lijkt wel of er mannen zijn die zich er niet van bewust zijn, dat vrouwen denkende wezens zijn. Die hun eigen opinie hebben over hun eigen achterwerk. En niet alleen daarover.
Mijn hele leven als heb ik me wezenloos geërgerd aan de mannen die mij ongevraagd iets uitlegden. Zonder op enige manier te checken of ik hun uitleg nodig had, of ik ervan gediend was. Ik heb het zelfs meegemaakt dat mannen mij dingen gingen uitleggen, die ik ze zelf vertelt had.

Hoewel ik, #Metoo, een aanranding ook niet wist te voorkomen, heb ik nooit moeite gehad seksuele toespelingen en  aanrakingen af te slaan. Tja kind van de tweede feministische golf, het heeft echt voordelen.

dat toontje…

Maar die neerbuigende, welwillende toon, waarmee sommige mannen mij probeerden iets te leren, mij te verheffen, die heb ik nooit kunnen neersabelen. Het is tenslotte niet seksueel, maar de vrouw is nog steeds een object.
Nu een object dat dient om de man te laten bewijzen hoe ontzettend intellectueel hij wel niet is.

Minder pijnlijk dan wanneer er aan je borsten wordt gezeten, maar nog steeds ben je als vrouw een object. En dat is voor mij, de kern van het probleem.

lees ook eens: geef toe dat je seks had, of lees Leuke dingen in Coronatijd: het is anders

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)