Zo organiseer je een vegetarische bbq

vegetarische bbq

Lees onze tips voor het organiseren van een vegetarische bbq

Wil je een vegetarische bbq gaan organiseren? Bij een vegetarische bbq hoort natuurlijk vegetarisch vlees, maar er zijn diverse dingen die hier zeker ook niet bij mogen ontbreken. Wij zochten uit welke soorten eten zorgen voor een geslaagde vegetarische bbq. Lees snel verder en ontdek hoe je met succes een vegetarische bbq organiseert.

Doe groenten op de grill

Er zijn diverse soorten groenten die je kunt grillen. Zo kun je lekkere spiesjes maken van champignons, paprika, courgette en rode uit. Je kunt ook heel goed aardappels en rode bieten poffen op de barbecue. Hierbij kun je de bieten het beste op een stuk aluminiumfolie leggen en besprenkelen met zout, olie en peper. Smeer de aardappels in met olie en pak de aardappels vervolgens in aluminiumfolie in. Binnen een half uur tot een uur zijn ze gaat. Ook maïskolven en groene asperges kun je perfect op de barbecue leggen.

Maak lekkere salades bij de vegetarische bbq

Salades mogen zeker niet ontbreken bij een barbecue en zijn werkelijk een overheerlijke toevoeging aan gegrilde groente. Zorg ervoor dat je verschillende soorten salades maakt, zodat er voor ieder wat te kiezen is. Ga voor een lekkere couscoussalade of een bietensalade. Een caprese salade doet het net zo goed en is ook eenvoudig te maken.

Koop vleesvervangers

Wil je niet alleen groente en vlees op de bbq hebben, dan is het zeker aan te raden om aan vleesvervangers te denken. Bij de internet slager kun je diverse barbecue producten bestellen. Denk bijvoorbeeld aan vegetarische spiesjes of burgers. Ook tofu en sommige kazen zijn perfect voor op de vegetarische bbq.

Doe fruit op de bbq

Als dessert is het zeker een goed idee om fruit op de vegetarische bbq te serveren. Denk bijvoorbeeld eens aan gegrilde ananas. Het enige wat je hoeft te doen, is hier wat stokjes in te prikken en ze kort te grillen. Ook is het aan te raden om perziken en nectarines door de helft te snijden en deze met de snijkant naar beneden te grillen. Ook een banaan van de grill is erg lekker. Hierbij verpak je hem in aluminiumfolie en grill je hem ongeveer 10 minuten.

Wil jij ook een lekkere vega bbq organiseren? Ga dan meteen aan de slag met onze tips en zorg ervoor dat je de lekkerste vega producten voor op de bbq in huis haalt!

lees ook : eerste hulp bij originele dates

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)