De 5 schattigste hondenrassen

honden

Honden zijn over het algemeen een van de meest populaire huisdieren. Er zijn grote, kleine, rustige en speelse honden. Kortom; bij iedereen past wel een specifieke hond. Een puppy is over het algemeen altijd schattig, maar verandert in een grotere beest, die vaak wat minder schattig is. Wat zijn nou echt de schattigste honden ter wereld? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.  

De mopshond

Met stipt op 1 staat de mopshond, ofwel Pug. Waarom juist dit ras is uitgekozen? Dat komt natuurlijk door het ontzettend schattige uiterlijk, maar ook door het waanzinnig leuke karakter dat het ras met zich meebrengt. Deze kleine hondjes kenmerken zich door hun tongetje dat vaak van nature uitsteekt. Daarnaast zijn de lijfjes van deze hondjes meestal heel rimpelig. Een ander kenmerk is dat de lichaamsverhoudingen van de Pugs vaak niet zijn zoals ze horen te zijn. 

Het dwergkeeshondje

Een dwergkeeshondje, ofwel Pomeranian, kun je zien als vriendelijk en stoer. Honden van dit ras vergeten zelf vaak hoe klein ze zijn, waardoor ze zonder angst een confrontatie kunnen aangaan met grotere hondenrassen. Dit ziet er natuurlijk ontzettend schattig uit met het uiterlijk van dit ras, maar tegelijkertijd is het ook erg stoer. 

De Newfoundlander

Een Newfoundlander kun je herkennen aan zijn uitstraling; als je een exemplaar van dit ras ziet, willen de meeste mensen namelijk het liefst direct lekker knuffelen met dit beest. Deze honden zijn zeer geschikt als familiehond, doordat ze ontzettend dol zijn op kinderen. De honden hebben een aanhankelijk karakter, maar ook een erg zachte uitstraling. Ze zijn naast kinderen ook nog eens erg dol op water.

De Beagle

In het rijtje met schattige honden kan de Beagle natuurlijk niet ontbreken. Een Beagle herken je aan de ogen die wat ver uit elkaar staan, maar ook aan de lippen die een klein beetje hangen. De oren van een Beagle hangen naast het hoofd, wat een vriendelijke en schattige uitstraling geeft. Buiten dat is het ras over het algemeen erg slim.

Nog een schat van een hond: de Labrador

Last but not least: de Labrador. Iedereen kent de reclames van het Page wc papier wel, waarin de Labradors een grote rol spelen. De Labrador puppy heeft met deze reclame de harten van velen gestolen en is daarmee een bekend ras geworden. Ook wanneer een Labrador wat volwassener wordt, blijft het een lief, aanhankelijk ras dat dol is op knuffelen.

Eigenlijk zijn alle honden op hun eigen manier schattig. Wat kun je nu zelf doen om jouw hond nog schattiger te maken? Bekijk eens of je een puppy halsband kunt uitkiezen voor jouw hondje

lees ook eens: wat je moet weten van een lening.  of…..winterkamperen !

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)