Breken en buigen en je relatie

buigen

over het dunne lijntje tussen buigen en breken

Iedereen was zo blij toen de kappers weer opengingen. En ik ? Ik loop nog steeds met mijn corona-coupe. Ik ben nog steeds op zoek naar een kapper die in tien minuten mijn haar kan knippen. Vroeger had je herenkappers op het station die in tien minuten konden knippen. Dat heb ik een keer geprobeerd. Zelfs ik vond het niks….

Maar dat ik weer naar mijn buurvrouw-vier-deuren-verder mocht om mijn nagels te laten doen, daar werd ik wel ontzettend blij van. Vier weken geleden, liet ik mijn nagels lipstick-red rood lakken.
En nu was het tijd voor de tweede ronde. En welk kleurtje zou het moeten worden.

Ik vind blauwe of groene nagels helemaal leuk, maar manlief houdt er echt niet van. Daarom kies ik er niet voor. Geen groen, geen blauw en nu we het er over hebben: ook geen zwart…
Mijn vriendinnen, die mijn strijdbaar feminisme maar al te goed kennen, zijn met stomheid geslagen.
Sinds wanneer doet Felice aan buigen?

als ik zover moet buigen

In een goede relatie is een beetje mee buigen vanzelfsprekend en verstandig. Maar ik ben de eerste om te zeggen: pas op met buigen.
In Anatevka, de mooiste musical van de wereld, roept Tevje, de melkboer op een gegeven moment wanhopig: “als ik zover moet buigen, dan breek ik”

En zo is het maar net. Wie te ver buigt, breekt. En vergeet al die mooie quotes over riet dat zo lekker kan meebuigen in de wind. Uiteindelijk ligt dat riet ook plat.

Tussen buigen en breken is een dun lijntje. Maar het is wel zichtbaar. Dat lijntje heet: verplicht voelen, angstig zijn, bang zijn voor de lieve vrede.
Op het moment dat ik de keuze van mijn nagellak, kapsel, kleding laat bepalen door het slechte humeur dat mijn partner krijgt als de keuze hem niet zint, sla ik het breek-pad in….

lees ook eens : Nagellak, wel eens over nagedacht en...moet hij nog veranderen

like Like
12 antwoorden
 1. Frederique
  Frederique zegt:

  Ik buig niet. Ben daarom gescheiden en single waarschijnlijk :)
  Ben wel benieuwd naar Anatevka, heb er niet eerder over gehoord.

  Beantwoorden
 2. Mandy
  Mandy zegt:

  Mijn vriend vind blond haar het mooist, dus ik heb het heel lang blond gehouden voor hem, nu heb ik bruin haar en dat kan hij ook waarderen :) Ik vind kort kort haar bij hem ook niet mooi maar daar heeft hij ook schijt aan. Hij vind het mooier om mij zonder makeup te zien en ik heb het liefst wel een laagje op. Doe gewoon waar je zelf happy van word! Geven en nemen in een relatie, de kunst is dat de ander zich vaak wel aanpast :)

  Beantwoorden
 3. Sandra
  Sandra zegt:

  Een beetje buigen hoort bij een relatie en ook bij het leven vind ik. Ik zou eerder naar de kapper gaan dan mijn nagels laten doen, maar ieder zijn ding.

  Beantwoorden
 4. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Buiten is inderdaad belangrijk. Daarmee kun je soms barsten ook voorkomen.

  Ik ben trouwens ook nog steeds niet bij de kapper geweest.

  Beantwoorden
 5. Melanie Hoogvliet
  Melanie Hoogvliet zegt:

  Een beetje buigen hoort bij een relatie vind ik. Maar het belangrijkste vind ik dat je verder in een relatie wel jezelf kan zijn. Gelukkig heb ik in mijn ogen precies die perfecte balans in mijn relatie. Ik ging trouwens vorige week naar de kapper en stond in 12 minuten weer buiten met 30 cm van me haar af! Zo snel en mooi was ik nog nooit geknipt

  Beantwoorden
 6. Irene
  Irene zegt:

  Ja dat soort buigen herken ik wel. Ik noem dat rekening houden met. Ik draag om die reden geen korte rokjes en jurkjes meer, omdat mijn partner zegt je bent 60 geweest! Ik ben nog al van de sjaaltjes en ook gek op kettingen, maar volgens mijn partner is het of een sjaaltje of een ketting. Dat laatste zondig ik soms nog wel tegen.

  Beantwoorden
 7. Caroline
  Caroline zegt:

  Je haren groen of blauw verven vind ik persoonlijk toch nog wat anders dan je nagels in deze tinten te lakken. Maar ach, beide zijn van voorbijgaande aard. En als jij je er goed bij voelt om je naar de smaak van je lief aan te passen en je net zo lief rood of nude lakjes aanbrengt en daarmee de lieve vrede wordt bewaard, wat maakt het dan uit?

  Beantwoorden
 8. Liefs Patries
  Liefs Patries zegt:

  Wat mooi hoe je dat vertelt.
  Een beetje buigen in een relatie is niet erg maar te veel wel inderdaad.
  Ik zit gelukkig in een relatie waarbij dat goed in balans zit.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)