Vrouw in pak

pak

Er wordt wel eens gezegd, waarom zou een vrouw een pak dragen? Waarom zou ze zich zo aanpassen aan de mannen?

Ik vind dat echt een rare vraag. Een pak is een heel makkelijk zittend kledingstuk. Je kan er in elke houding mee zitten en staan: het blijft decent. Het heeft oneindig veel zakken die ons vrouwen ontslaan van die vreselijke verplichting een handtas mee te slepen.

Kortom: een mannenpak is gewoon lekker comfy. Typisch iets voor mannen hoor, dat zij zich de meest makkelijke kleding hebben toegeëigend, vind je niet.

En het meest treurige van de hele zaak is nog wel, dat ze het pak totaal niet weten te dragen.
Want waar of niet dames, de meeste mannen in pak zien er toch gewoon niet uit?
Ze zien er uit alsof ze het eerste de beste broek met jasje van de stoel gegrist hebben en haastig hebben aangetrokken, terwijl ze riepen: “Marie-Louise, waar is de koffie??”

En dan, terwijl ze hun stropdas van de kapstok grissen en die laatste slok koffie naar binnen slobberen, rennen ze naar hun werk….

We kunnen de man dan wel verwijten dat ze het pak hebben ingepikt, ze hebben aan de andere kant zichzelf de beperking opgelegd dat ze geen aandacht aan hun uiterlijk mogen besteden.
Een enkele man draagt nog wel eens een mooi overhemd met een boeiend patroon. Maar de meeste vinden toch dat de stropdas genoeg versiering is…

het pak

Mannen kunnen op velerlei gebied van vrouwen leren, ook op het gebied van pakken dragen.
Een goed pak brengt je sterke kanten naar voren, en verdoezelt je zwakke punten. Zo hoort het.
Een pak moet als gegoten zitten, met minder neem je geen genoegen.
Zelfs in saaie kleuren zoals bruin en grijs en blauw en zwart, bestaan oneindig veel variaties en combinaties. Een klein, fleurig en kleurig cachet, zoals bv mooi afgewerkte zakken of een mooie voering, geven een pak schwung. En natuurlijk passen je sokken altijd bij je overhemd….

Laten we het pak inpikken, de handtas thuis laten en het goede voorbeeld geven…

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)