De donkere dagen voor kerst ?

kerst

In de eerste plaats, de dagen zijn allang donker zelfs voor kerst maar in aantocht is.
En naast donker zijn ze ook nog nat. Maar dat terzijde.

De donkere dagen voor kerst zijn vooral heel erg leuk. Niets is zo leuk als toewerken naar  kerst.
Ik ben altijd werkende moeder geweest, ik stond voor de klas op een middelbare school. Nou je snapt, daar moest ook veel kerst gevierd worden. Daar had je ook nog zoiets als kerstrapporten.  Een kleinigheidje, waar we het verder niet over hoeven hebben ( helaas dachten de ouders van mijn mentorleerlingen daar altijd anders over ) Ondertussen speelden mijn kinderen mee in kerstmusicals en moest er voor het kerstdiner op de basisschool gekookt worden.

Een zichzelf respecterende moeder stuurt haar kinderen in naar dat kerstdiner op school in fraaie kerstkleding. Ook al breng je met je hele familie de rest van de dagen in pyjama door, naar school ga je in gala. Nu zou  het zoonlief een gezegende zorg zijn geweest, zolang hij niet in pyjama naar school hoefde. Maar dochterlief…breek me de bek niet open.

Ondertussen heb ik de verlanglijsten binnen ( ja ook met kerst geven wij cadeautjes).  En in de tijden voor online shoppen betekende dat de stad in. Heerlijk ! Ik hou niet van sjoppen, maar wel van een centrum in de stad met kerstverlichting. Soms nam ik een kind mee, lekker samen genieten. ( en dan haalde manlief dat cadeautje van het betreffende kind later wel )

En nu ik het toch over lijstjes heb. Ik ben een topper in recepten direct omzetten in boodschappenlijstjes. Dat doe je dus als volgt: Het recept zegt: 3 penen en 3 plakjes bacon.
Onderaan de lijst groenten schrijf je: 3 penen en onderaan de lijst slager schrijf je: 3 plakjes bacon.
Natuurlijk vergeet je altijd wat. Daar helpt niks tegen, maar op deze manier ben je een goed eind op weg.

Je wordt al moe als je er naar  kijkt?  Niet doen hoor. Ik behoor gewoon tot die groep die de reis net zo leuk- zo niet leuker – vind als de bestemming.

Lees ook : de kerstman

like Like
12 antwoorden
 1. An
  An zegt:

  In België hebben we de week voor Kerst de Warmste Week. Heel Vlaanderen springt in de bres voor het goede doel. Deze week is echt een begrip geworden. Echt megaleuk en magisch!

  Beantwoorden
 2. Mario
  Mario zegt:

  Felice, heb jij die aardappel zo toegetakeld? Dacht een heel ander verhaal te gaan lezen toen het verhaal begon met donkere dagen ;-)

  Ik heb eigenlijk nooit wat met kerst gehad, want mijn ouders werkte altijd met kerst, maar mijn vrouw brengt daar elk jaar langzaam wat verandering in. Zo heb ik dit jaar ook her en der wat lichtjes opgehangen. Wie weet maak ik de kerstboom nog wel eens een keer!

  Beantwoorden
  • Rowena razende reporter
   Rowena razende reporter zegt:

   hahaha, was ik maar zo handig met de fotoshop! Wat goed te lezen dat je kerst toch een beetje leuk begint te vinden. niet dat iedereen nu van mij van kerst moet houden hoor. maar zelf vond ik het heerlijk te merken dat ik opvattingen van vroeger kan veranderen…

   Beantwoorden
 3. corrina
  corrina zegt:

  Ik vind het de mooiste tijd van het jaar echt. De muziek de sfeer vakantie gaan genieten van top2000
  I love it
  De mensen zijn over het algemeen wat socialer warmer en meer omkijkend naar elkaar

  Beantwoorden
 4. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Ja, het zijn echt donkere dagen nu. Maar supergezellig. Ik houd van die donkere dagen, en dat het buiten regent. Dan is het binnen zo lekker knus.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)