Hoe kies je de beste zonnebrandcrème voor je volgende vakantie?

Hoe kies je de beste zonnebrandcrème voor je volgende vakantie

In het voorjaar zijn veel mensen erg enthousiast over de zomer. De bladeren komen weer aan de bomen, het gras wordt groener en het wordt langzaamaan warmer. Dit zorgt ervoor dat veel mensen verlangen naar de heerlijke, lange en warme zomerdagen.

Geldt dit ook voor jou? Dan stel je jezelf nu mogelijk al de vraag welke zonnebrandcrème je zou moeten kopen. Een logische en terechte vraag; alleen met de juiste zonnebrandcrème bescherm je je huid optimaal. Dit is niet alleen belangrijk in eigen land, maar ook voor in de warmere vakantielanden. Volg deze tips op bij het zoeken naar de beste zonnebrandcrème voor je volgende vakantie.

Tip 1: ken je huidtype

De eerste tip is een vrij logische tip: ken je huidtype. Weet je dat je een lichte huid hebt? Dan is je huid extra gevoelig voor de felle zonnestralen. Dit betekent dat je een zonnebrandcrème met meer SPF moet gebruiken.

Overigens kan iedereen het beste voor SPF-factor 50 kiezen. Deze factor is de effectiefste bescherming tegen de felle zonnestralen.

Tip 2: kies voor een zonnebrand met een breed spectrum bescherming

Het is van het grootste belang dat zonnebrand bescherming biedt tegen zowel UVA als UVB stralen. UVA-straling zorgt ervoor dat je huid sneller veroudert, terwijl UVB-straling huidkanker en het verbranden van je huid veroorzaakt. Kies een zonnebrandcrème die je beschermt tegen beide gevaren.

Tip 3: Kijk goed naar de waterbestendigheid.

Als je op vakantie gaat, wil je misschien lekker in de zee zwemmen. Of je wilt een frisse duik in het zwembad kunnen nemen. Kijk goed naar hoe waterbestendig de zonnebrand is.

Zijn er zonnebrandcrèmes die 100% waterdicht zijn? Het is mogelijk, maar dan wel voor een korte periode. Het waterbestendigheidsniveau wordt altijd aangegeven in een aantal minuten. Controleer dit dus even per zonnebrandcrème.

Tip 4: kijk goed naar de flacon

Het is belangrijk dat je de flacon goed bekijkt. Hierbij zijn er twee dingen van belang:

  • De manier van aanbrengen. Een spuitflacon of schenkflacon is een goede keuze. Als je een spuitflacon gebruikt, hoef je alleen maar de crème op je huid te spuiten en goed uit te smeren. Je kunt de crème beter over je handen smeren met een schenkflacon.
  • De inhoud. Vooral als je langer op vakantie gaat, heb je een flacon met een forse inhoud nodig. Als je in de zon ligt, smeer je je huid dan elke uur in.

Tip 5: durf te investeren

Tot slot is het advies om te durven investeren. Wanneer je kiest voor het beste van het beste, kom je al snel bij een A-merk uit. Voor bijvoorbeeld de zonnebrandcrème van Anthelios betaal je net iets meer dan voor een crème van een budgetmerk. Dit is te zien aan de samenstelling van de crème en daarmee ook aan de bescherming. Welke zonnebrandcrème je ook gebruikt. Het is van belang dat je je regelmatig insmeert, zodat je voorkomt dat je huid verbrandt in de zon.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)