Hoe haal je nog meer uit je volgende vakantie?

Ben je een vrouw die houdt van reizen? Heb je je volgende avontuur al op de planning staan? Dan is het goed om even te kijken of je al een goede reisverzekering passend bij jou hebt samengesteld. Is een verzekering nodig dan? Alhoewel het niet verplicht is om je te verzekeren, kun je met een goede polis een hoop problemen voorkomen. Er kan namelijk zomaar iets misgaan tijdens je reis en je zult jezelf eeuwig dankbaar zijn dat je dan een goed vangnet geregeld hebt. Wij laten je daarom graag zien hoe je een goede verzekering samenstelt. Je zult zien dat het een fluitje van een cent is om een hoop risico’s uit te bannen. Sluit daarom altijd een reisverzekering af voordat je op vakantie gaat.

De voordelen van een goede reisverzekering op een rijtje gezet

Iedereen die op vakantie gaat, wordt blootgesteld aan bepaalde risico’s. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je een all-inclusive reis geboekt hebt en dat bij aankomst in het hotel blijkt dat je bagage niet meegekomen is. Ook kan het zijn dat je vertraging oploopt tijdens je reis waardoor je op een andere plek moet overnachten. Hou je ervan om street food te proberen? Niet zelden worden mensen ziek door het eten van dit voedsel omdat je vaak niet gewend bent aan de bacteriën die in dit eten zitten. Gevolg: je moet naar het ziekenhuis om je te laten behandelen. In al deze situaties is je reisverzekering het vangnet dat je nodig hebt. Je kunt namelijk gelijk contact opnemen met je verzekeraar om te horen wat deze voor je kan doen. Zo kan deze geld overmaken zodat je nieuwe kleding kunt kopen, een hotel voor je boeken of medische hulp voor je regelen zonder dat je daar extra voor hoeft te betalen. Dat is het voordeel van een verzekering. 

Welke reisverzekering sluit het beste aan bij jouw reisstijl? 

Een goede reisverzekering is volledig afgestemd op jouw reisstijl. Ben je iemand die regelmatig op pad gaat en daarbij geen omkijken wil hebben naar je verzekering, kies dan voor een doorlopende reisverzekering Univé. Deze polis sluit je eens per jaar af en vervolgens ben je het hele jaar gedekt. Ben je iemand die eens per jaar zijn koffers pakt? Dan hoef je niet een doorlopende polis af te sluiten. In dat geval kun je beter gaan voor een eenmalige reisverzekering. Deze geldt voor de duur van je vakantie. Daarna wordt deze polis weer beëindigd. Je kunt beide opties eenvoudig afsluiten via de site van je verzekeraar. Check wel altijd de voorwaarden even goed zodat je zeker weet dat je bestemming onder de polis valt. Is dit niet het geval, dan kun je je pakket uitbreiden met extra opties.

Je verzekering uitbreiden met aanvullende verzekeringen 

Wil je zoveel mogelijk profijt van je reisverzekering hebben, kijk dan ook even of je aanvullende verzekeringen nodig hebt. Het is verstandig om ook een annuleringsverzekering toe te voegen. Gebeurt er voorafgaand of tijdens je vakantie iets waardoor je je vakantie moet afbreken, dan kun je de onkosten vergoed krijgen door je verzekeraar. Zo kun jij je vakantie op een later moment inhalen in plaats van dat deze door je neus geboord wordt. Kijk op de site van je verzekeraar om je polis vandaag nog af te sluiten. Met een paar muisklikken, stel je zo de perfecte polis samen. 

like Like