Hoe bouw je een mooie band met je huisdier op?

huisdier

Of het nu gaat om je hond, kat of konijn, een goede band met je huisdier is erg belangrijk. Hier is alleen wel tijd voor nodig, net zoals bij het opbouwen van een band tussen mensen. Wees dus geduldig en verwacht niet vanaf het begin dat alles fantastisch gaat. Wanneer je genoeg tijd en aandacht aan je huisdier besteed, zul je merken dat dit vanzelf gaat. Wij hebben een aantal punten op een rijtje gezet waar je op moet letten!

Zorg voor vertrouwen

Een van de belangrijkste dingen voor het opbouwen van een goede band, is natuurlijk vertrouwen. Dit zul je dan ook altijd voorop moeten stellen. Gelukkig is werken aan het vertrouwen niet lastig, het kost alleen wel tijd. Wij geven je een aantal tips om ervoor te zorgen dat je huisdier je sneller vertrouwd.

  • Schreeuw niet tegen je dier, ook al ben je boos.
  • Zorg voor consistentie met dingen zoals uitlaten en eten geven.
  • Straf je huisdier nooit op een fysieke manier.
  • Wees vriendelijk en maak tijd voor je huisdier.

De verzorging van je huisdier

Je huisdier moet natuurlijk goed verzorgd worden. Dit betekent een schone omgeving en genoeg eten maar daar houd het niet bij op. Ook als je huisdier ziek is, zul je goed voor hem moeten verzorgen. De niesziekte kat komt bijvoorbeeld regelmatig voor, hier zul je maatregelen voor moeten nemen. Wacht nooit te lang met naar de dierenarts gaan. Om vervelende situaties te voorkomen kun je frontline kat aanschaffen, je kat heeft dan minder kans op teken en vlooien. 

Een goede opvoeding

Net als bij kinderen heeft ook je dier een goede opvoeding nodig. Als je een hond hebt, kan het slim zijn om samen op training te gaan. Dit helpt ontzettend veel bij de opvoeding. Verder is consistentie en duidelijkheid er belangrijk bij de opvoeding van je huisdier. Hierdoor weet hij wat hij kan verwachten en wat de regels zijn, dit voorkomt onduidelijkheid. 

Maak tijd voor je huisdier

Je huisdier heeft aandacht nodig, maak hier dus genoeg tijd voor vrij. Dit zullen ze enorm waarderen en hiermee versterk je dan ook de band. Daarnaast is dit ook goed om aan het vertrouwen te werken. Leg dus af en toe je telefoon of laptop aan de kant en focus je helemaal op je dierlijke huisgenoot. 

lees ook : anders denken over kleding, een leeftijdsding?

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)