6 tips om samen thuis werken te overleven

samen

Samen thuis werken: hemel of hel?

Ineens zit je allebei thuis, met je werk. Het lijkt vakantie, maar dat is het bepaald niet…
Hoe hou je dat gezellig en leuk? Hoe voorkom je dat op dag 3 al wil gillen ( en het misschien nog doet ook)

Manlief en ik werken al 8 jaar samen vanuit een huis, dat doen we in opperste harmonie, dus ik beschouw mezelf maar als een expert op dit gebied.

6 tips om samen thuis te werken

Tip 1
Het lijkt dus op vakantie, maar dat is het niet. Dus gedraag je ook niet alsof je op vakantie bent!
Gewoon op tijd op (en op tijd naar bed) En je mag gerust om 7 uur in je pyjama je laptop opstarten om te kijken wat de dag brengt. Maar daarna ga je ontbijten en douchen en aankleden. Van die dingen.

Tip 2
Dat je samen in een huis zit, betekent niet dat je alles samen hoeft te doen. Ik zou bijna zeggen: Integendeel. Manlief en ik “zien elkaar” over het algemeen pas tegen een uur of vijf echt.
Tot die tijd zijn we allebei bezig met onze eigen dingen. Ergens rond lunchtijd maakt iemand ( toegegeven dat is meestal manlief) een paar boterhammen, die we of samen of ieder achter onze eigen laptop opeten.

Tip 3
Dit lijkt tegenstrijdig met tip 2, maar: sta allebei ongeveer gelijktijdig op. Niks is zo slecht voor het humeur en werkritme als een partner die tegen de middag zijn bed uit rolt terwijl jij al een paar uur bezig bent…

Tip 4
Verdeel de taken in huis en zeur er verder nooit meer over.

Tip 5
Je bent al de hele tijd samen, zorg dat je beiden ook zaken doet zonder je partner. Je wil mekaar ook nog wat te vertellen hebben, is het niet? In normale tijden is dat natuurlijk makkelijker dan nu om iets met een vriendin te ondernemen. Maar wandelen is niet verboden en je kan prima (ik deed het gisteren nog ) wandelen met een afstand  van 1,5 meter tussen elkaar in.  Je kan ook nog steeds bij elkaar langs gaan, zolang je het solo doet.
En anders sluit je je ergens in huis of tuin op en bel je genoeglijk minstens drie kwartier met een vriendin.

Tip 6
Plof, als de dag voorbij is niet als een zombie op de bank, en ga naar het beeldscherm zitten staren.
Overleg welk programma er gekeken wordt, of welke serie op Netflix. Neem een glaasje wijn, ga daarmee op het balkon of in de tuin zitten. Vertel elkaar wat er die dag gebeurt is. Waar je over tobt, wat je heeft verbaasd of ontroerd.

Succes!

like Like
6 antwoorden
 1. Xiana
  Xiana zegt:

  Ik merk ook dat ik wel nood krijg aan wat me-time. Voorheen ging mijn partner gaan voetballen op zondagochtend en ik kwam elke middag naar huis lunchen en keek dan een aflevering van mijn favoriete serie. Nu we constant samen thuis werken merk je inderdaad wel dat je net die momenten mist. Anderzijds kan ik er ook van genieten dat we nu gezellig samen kunnen lunchen en samen opstaan.

  Beantwoorden
 2. sandra
  sandra zegt:

  Hier bij ons gaat het er met het thuiswerk wel veel minder stressvol aan toe dan anders. Op de middag zitten we wat buiten om van het zonnetje te genieten.

  Beantwoorden
 3. Henk
  Henk zegt:

  mijn vrouw werkt in een ziekenhuis en ik werk nu thuis, dus wat dat betreft hebben we geen gedoe. Maar ik hoor van collega’s die allebei thuiswerken wel soortgelijke verhalen als die van jou

  Beantwoorden
 4. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Ons huis is ook vol met man en kinderen thuis. Wat bij ons werkt is goede afspraken maken, en proberen rekening te houden met elkaar.

  Beantwoorden
 5. Joyce - SomedayTodayNL
  Joyce - SomedayTodayNL zegt:

  Hier wel beiden thuis, maar niet aan het werk. We doen wel beiden ons eigen ding zodat we niet teveel op elkaar lips zitten de hele tijd. Daarnaast natuurlijk ook genoeg tijd maken om wél wat samen te doen. Bijvoorbeeld een serie kijken, samen koken, even wandelen enz.

  Beantwoorden
 6. rachel
  rachel zegt:

  hier werken we wel samen maar toch ook apart en dat is maar goed ook haha, 3 dagen is echt de max hier en dan gaan mijn nekharen al weer omhoog staan haha

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)