Over mode en zelfbeeld en haarbanden

de haarband

Draag jij hem: de haarband, hij is de afgelopen 50 jaar op en af in de mode geweest.

Soms heb je van die dingen die je best zou willen dragen. En dan zou ik ook willen dat het me leuk stond. Ken je dat? Je koopt een kledingstuk en je ziet jezelf er al in rond wandelen. Laten we zeggen: een strakke zwarte broek. Zo’n Audrey Hepburn geval.

Haarband, toppunt van chic?

Lijkt super eenvoudig, maar is het toppunt van chic. Dan trek ik zo’n broek aan, draai me naar de spiegel en constateer dat ik bepaald geen Audrey Hepburn kont heb… En ook niet zo’n taille…
Dat ik eigenlijk totaal niet op haar lijk. En dat ik er in zo’n broek uitzie als een rolmops…

Zoiets gebeurt me dan niet een keer weet je. Ik blijf zoiets hardnekkig proberen. Ik weet niet wat dat is, maar iedere keer als ik zo’n soort broek zie, dan wil ik het weer proberen.

En niet alleen met van die strakke fifty’s broeken heb ik dat. Ik heb het ook met van die lange zwierige rokken. Die dan na een strakke band in golven langs je heupen tot op de rond vallen. Zo super vrouwelijk en soft…

Keer op keer probeer ik ze weer uit: en keer op keer kan ik maar een conclusie trekken: ik zie er uit als de theemuts van mijn oma..
Zo jammer voor mij.

En dan hebben we nog een waanzinnig leuk accessoire…

In de fifty’s droegen meisjes een brede haarband, met hun haar in een kek staartje.  De haarband zat op de haargrens. En zorgden ervoor  dat geen haartje van haar plaats kwam. Zulke meisjes waren beschaafd en sportief, maar konden ook best een ‘malle meid ‘zijn.

In de zestiger jaren, de flowerpower tijd, droegen vrouwen ( en mannen ook ) een gevlochten bandje. Dit bandje zat niet tegen de haargrens aan, integendeel. Het liep dwars over he voorhoofd. Het had geen enkel doel. Behalve dat het mooi was, en dat je er een bloem in kon doen…

de haarband

de haarband in de sixties

Twintig jaar later hadden we ook zo’n band dwars over het voorhoofd. De zweetband van de aerobic meisjes.. Fit, sportief en zeer roze.

Ik vond ze allemaal enig….ze stonden me allemaal niet…

lees ook eens : rokjesdag

like Like
1 antwoord
 1. Irene
  Irene zegt:

  Herkenbaar, al probeer ik geen dingen meer waar ik van te voren van weet dat ze me gaan teleurstellen. Met mijn grijze krullenbol lijk ik al snel op een soort John McEnroe zodra ik een haar band in doe, dus voor mij geen haarbanden al staan ze sommigen erg leuk.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)