Het is niet goed…

het is niet goed

Het is niet goed of het deugt niet, zuchtte mijn grootmoeder. Het lieve mens leeft natuurlijk al jaren niet meer, maar jeminee, wat zien haar woorden waarheid worden.

Iedereen moppert, zucht en steunt. Neem nu bijvoorbeeld het feit dat de kinderen weer naar school mogen. Dat wilden we toch allemaal.
Laten we eerlijk zijn, kinderen leren het meest van de juf en van elkaar, daar kunnen papa en mama niet tegenop. Het lijkt me voor alle partijen geen pretje om gedwongen met elkaar thuis te moeten zitten. Dus dat iedereen wil dat daar zo snel mogelijk een einde aan komt, dat is begrijpelijk.

En dan komt het: de kinderen mogen weer naar school. Je zou denken iedereen springt een gat in de lucht! Maar nee, het is niet goed of het deugt niet treedt in werking.

Het gebeurt veel te vroeg (vreemd ik hoorde steeds dat de situatie veel te lang duurde), de kinderen krijgen allemaal de Engelse variant van Corona (nee de Engelse variant is besmettelijker en besmet dus ook meer kinderen) het is gevaarlijk voor de leerkrachten (wake up call: corona is gevaarlijk voor ons allemaal).

De overheid neemt al deze bewaren serieus en er volgen maatregelen om de risico’s in te dammen. En daar gaaaaan we weer…

Het is niet goed of…

Als er een besmetting in een klas geconstateerd wordt, moet de hele klas 5 dagen in quarantaine. De hele klas?? De hele klas ??dat is verwarrend, kan de school dan wel voor onderwijs online zorgen (dat doen ze al maanden, dodo) Kinderen moeten op corona getest worden. Kinderen getest?? Getest zei u? We testen geen kinderen, waar is dat nu ineens voor nodig?? (nou vanwege die veiligheid, weet je nog )

”Oké “, zegt de overheid, ”als je je kind niet wil laten testen, ook goed. Dan blijft een kind 10 dagen thuis wanneer er een corona-gevalletje in de klas wordt geconstateerd” Je zou zeggen: problem solved. Maar….het is niet goed of het deugt niet…”Waarom moet ene niet getest kind langer thuis blijven, dat gaat toch niet dan….”

Zucht, diepe zucht. Begrijp me goed. Ik ben in het geheel geen fan van de heren Rutte en de Jong. Maar ik zou het ze echt niet kwalijk nemen als ze zeiden: “Bekijk het maar”

meer lezen over overleven in Corona tijd? Lees Anders dan anders, leuke dingen in Corona-tijd

of lees : de omgetrapte piano

like Like
Like
1
8 antwoorden
 1. Janet
  Janet zegt:

  Helemaal mee eens. Ze kunnen het ook nooit goed doen. Rutte en de Jong zullen inmiddels wel gewend zijn aan al dat geklaar en gezeur van ons, vreselijk toch..

  Beantwoorden
 2. Wanda
  Wanda zegt:

  Tja, ik vrees dat door het openen van de scholen we ook in maart nog in een lockdown zitten omdat dan toch de besmettingen weer te hoog oplopen. Maar wanneer doe je het goed als overheid? Dat blijft ontzettend lastig.

  Beantwoorden
 3. Joyce - SomedayTodayNL
  Joyce - SomedayTodayNL zegt:

  Oh dit is als leerkracht heel herkenbaar! Je wilt niet weten wat een geklaag ik afgelopen week over me heen heb gehad. Ik bepaal deze regels ook niet en we moeten het er maar mee doen! Iedereen zou z’n leven een stuk makkelijk maker door het maar gewoon te nemen zoals het is.

  Beantwoorden
 4. Farah
  Farah zegt:

  hahaha maar echt! Ik denk dat velen gewoon nu gewend zijn geraakt aan het zeuren – te zware maatregelen dan weer te mild – kortom het is nooit ok…

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)