Het is maandagochtend en het regent buiten.

lees

Een goede reden om binnen te blijven zitten. Zou je zo denken. Kopje koffie, kopje thee. Zelfgebakken keihard amandel koekje. Lekker. Een beetje dom door Facebook scrollen en berichten lezen die je geen klap interesseren.
Lezen hoe mensen zich druk maken over het bouwen van een woontoren in dit dorp.
Tja mensen moeten toch ergens wonen. Tel je zegeningen dat jezelf niet 20 hoog woont, maar gewoon op de grond. In een huis met een tuintje. En gun mensen een woontoren.
Lezen hoe mensen vinden dat hun democratische rechten worden aangetast omdat ze corona-proof moeten protesteren tegen corona.
Dat leest niet fijn. Regent het nog buiten?

ik lees….

Ja het regent. Gestaag en zonder ophouden. Nog maar een kopje koffie. Met de krant. Lekker 0.vroeger.
Lezen over sojaburgers. Welke is lekker, welke is niet te eten? Die van de vegetarische slager moet je niet hebben, zeggen ze. Het maakt eigenlijk niet uit. Geen vlees is geen vlees en dan eten we niet een na-maak burger. Liever naakt dan namaak, dat was de reclame slogan toch?

Zou je dat nu nog kunnen zeggen? Naakt is wel heel erg taboe geworden…
Dan maar iets anders lezen, want het regent nog steeds.
Tandenknarsen neemt hand over hand toe, lees ik.
Tja vin-je-ut-gek, er valt genoeg te knarsentanden op het moment. Breek me de bek niet open zeg.
Maar of tandartsen dat kunnen oplossen?
Dat denkt niet fijn.

Kijk, het regent niet meer! het zonnetje komt achter de wolken tevoorschijn.
Jas aan. Naar buiten. De wind waait koud om de oren. Speenkruid en maagdenpalm lijken verbaasd door zoveel kou. Maar bloeien dapper door. Neel snoeit de appelbomen. Om de boom heen ligt een verwarde stapel takken. De boom zelf oogt kaal en sneu. Snoeien doet groeien zegt Neel.
En dat is vast wel waar.

meer lezen over nieuws en wat het met ons doet? Lees dan : de krant voor al uw nieuws of lees: regen, regen en nog meer regen

like Like
13 antwoorden
 1. Gabrielle
  Gabrielle zegt:

  Als ik nergens heen moet, vind ik de regen heerlijk. Lekker op de ramen, echt genieten. Het is minder als ik op de fiets ergens naartoe moet.

  Beantwoorden
 2. Lodi
  Lodi zegt:

  Toevallig regende het hier echt vanmorgen, maar het nieuws, ik merk dat ik het steeds minder volg, ik word er alleen maar verdrietig van tegenwoordig.

  Beantwoorden
 3. Cynthia
  Cynthia zegt:

  Haha! Lekker de tijd opvullen, totdat de zon weer schijnt. Jas aan en naar buiten! Lekker al die nutteloze info weer weg laten waaien. Goed idee trouwens!

  Beantwoorden
 4. Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh
  Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh zegt:

  Regen zorgt ook voor zonneschijn en geeft de natuur de middelen om te stralen, bloeien en groeien. Het is maar vanuit welk perspectief je dingen bekijkt..

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)