Regen, regen en nog meer regen…

regen op de tent

Het regent op de tent…, sterker nog het regent al dagen. Hoe durven ze, zomaar in het Pinksterweekend en dan zoveel regen!


Allemaal gezinnetjes die er gezellig met de caravan op uit zouden trekken, trekken hun laarzen en regenpakken aan. Gaan dapper wandelen en roepen dat het toch heerlijk is: erop uit in de vrije natuur.De cafeetjes zijn nog niet open, daar kan je niet schuilen met een beker warme chocolademelk.
Maar gelukkig zijn de café-eigenaren ook niet gek. Ze hebben het hele terras, dat wel open mag, vol staan met parasols, die het ook prima als paraplu doen.

En daar zitten ze dan, de dappere wandelaars, in een regenpak onder de parasol, met warme chocolademelk. En ze zijn nog tevreden ook

Met regen op de tent, droog de tent in…..

Terug op de camping is het een heel gedoe om die regenpakken en laarzen zo uit te trekken dat je niet gelijk de hele caravan onder water zet. Of – het alternatief – alles zo uit te trekken dat  je niet alsnog op het allerlaatste moment kletsnat wordt. Dit is een kunst die alleen zeer ervaren kampeerders machtig zijn. Hier spreek ervaring.

Terwijl de regen op het dak van de voortent klettert, schuiven de wandelaars net zo lang met de stoelen tot iedereen een plekje heeft om het tafeltje, zonder het tentdoek aan te raken. Want he..dat veroorzaakt lekkage! En haha, dat willen we echt niet.

Spelletje?

Een van de volwassenen haalt een pak kaarten tevoorschijn en roept: “spelletje?”
“Jaaaa, gezellig”, roepen een anderen.
En om het kleine tafeltje buigt jong en oud zich over een kaartspelletje.

En dan gebeurt het wonderlijke: het is reuze gezellig. De regen tikt op het tentdoek. Degene die het dichts bij de koelbox zit, wringt zich af en toe in een bocht. Tovert een fles tevoorschijn en vult glazen bij. De ander zit tegen de voorraad doos aan en voorziet iedereen van borrelnootjes, koekjes en wat er nog meer in voorraad is.

Het is knus, het is gezellig. De regen op de tent tikt zachtjes door. Er bestaat geen opschieten en wat gaan we doehoennnn…Er bestaat alleen maar dit lekkere droge plekje, met je familie en een kaartspelletje.

meer leuks lezen over regen? Lees dan: regen alsjeblieft, het is zo droog lees ook eens de ijssalon

like Like
8 antwoorden
 1. Jouvence
  Jouvence zegt:

  Wij stonden vroeger altijd een voorseizoen op de camping en ik vond het wel wat gezelligs hebben dat getik op de caravan/tent.

  Beantwoorden
 2. Rory
  Rory zegt:

  Oeps. Sorry, kamperen is zó absoluut niet mijn ding. Ik kan mij er dus ook absoluut niets bij voorstellen. Het stamt uit mijn jongere jaren. Toen ik met een vriendinnetje en haar ouders mee mocht naar Texel. Vriendin en ik (zo’n 16 en 14 jaar) zaten samen in zo’n heel klein tentje. Zij wilde uitslapen, ik niet. Dat plassen in de nacht en dan met je wc-rol naar het toilet (ik moet gemiddeld zo’n 3/4 keer per nacht). Brrrrr.
  Maar alle respect voor anderen die het wel heel leuk vinden. En ja, dan is het wel zuur als er heel veel regen is. Maar dan toch nog het lichtpuntje vinden. Dat vind ik knap en is gewoon ook heel positief.

  Beantwoorden
 3. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Ik houd van de regen, en vind het erg gezellig. De afgelopen weken vond ik geen probleem, maar het zonnige weekend dat is beloofd lijkt me ook fijn.

  Beantwoorden
 4. Lindaschrijfthetop
  Lindaschrijfthetop zegt:

  Ik had wel te doen met de mensen op de camping. Maar dat hoeft dus helemaal niet. Je moet de gezelligheid zelf maken daar heb je helemaal gelijk in.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)