fbpx
Vrouw en trends

Het beste moment is NU

moment
Felice
Geschreven door Felice

Mijn hele leven heb ik op mijn kop gekregen, omdat ik NU altijd het een na beste moment vind, om iets te doen.
Het allerbeste moment is natuurlijk gisteren, het had gewoon weg al gebeurt moeten zijn.

Inmiddels heb ik geleerd, dat men dat  overdreven vindt. Nou ja, ik vind het nog steeds bijzonder vanzelfsprekend en alleszins redelijk.  Echter ik heb geleerd dat anderen dat niet vinden en daar heb ik me min of meer bij neergelegd.

Blijft NU als beste moment over. Ik ben een enorm voorstandster van NU. Wanneer ik NU zin heb in appeltaart, dan heb ik dat straks niet. Een mechanisme wat  overigens heel goed voor mijn lijn is. Want appeltaart komt nu eenmaal niet met slagroom en al over het balkon mijn keuken invliegen.

En als ik dan eindelijk in de supermarkt sta, dan hoef ik de appeltaart eigenlijk niet eens meer. Of ik bedenk dat ik kant en klare taart helemaal niet lekker vind. En zin om zelf te gaan bakken, nou die heb ik echt niet ( laat staan tijd ).

Naar aanleiding van het bovenstaande voorbeeld, zou je kunnen denken dat ik inmiddels geleerd en geaccepteerd heb, dat NU dus helemaal geen goed moment is. Dat het verstandig is, de zaak even te laten bezinken, de voors en tegens nogmaals af te wegen…

Niets is minder waar. Dat weet alleen mijn hoofd. Mijn hart zegt: gaan, doen, hup !
En weet je wanneer mijn hart dat vooral zegt? Als ik stilletjes, diep in mijn hart, niet zo goed durf….
Als er zo’n stemmetje ( je kent ze wel van die stemmetjes ) zegt: “kan je niet, te moeilijk, anderen zijn daar veel beter in dan jij”.
Dan is er echt geen beter moment dan NU, anders doe ik het namelijk helemaal niet meer….

Like

Over de auteur

Felice

Felice

1 reactie

Geef een reactie