Het beste moment is NU

moment

Mijn hele leven heb ik naar mijn hoofd gekregen dat NU, niet altijd het beste moment is.

Nu ben ik dat op zich met mijn kritikasters eens.
Het allerbeste moment is natuurlijk gisteren, het had gewoon weg al gebeurt moeten zijn.
Ik kan je vertellen, dat stuit op zo mogelijk nog meer weerstand.

Door schade en schande heb ik dus geleerd dat men gisteren kiezen als beste moment overdreven vindt. Het is een verstandelijk begrip, begrijp me goed. Persoonlijk vind ik het nog steeds het beste moment om ervoor te zorgen dat iets voor mekaar komt.

blijft NU als beste moment over

Blijft NU als beste moment over. Ik ben een enorm voorstandster van NU. Wanneer ik NU zin heb in appeltaart, dan heb ik dat straks niet. Een mechanisme wat  overigens heel goed voor mijn lijn is. Want appeltaart komt nu eenmaal niet met slagroom en al over het balkon mijn keuken invliegen.

En als ik dan eindelijk in de supermarkt sta, dan hoef ik de appeltaart eigenlijk niet eens meer. Of ik bedenk dat ik kant en klare taart helemaal niet lekker vind. En zin om zelf te gaan bakken, nou die heb ik echt niet. Dan treedt een ander mechanisme in werking: dan heeft het geen prioriteit meer. En dus gebeurt het dan helemaal niet meer.

Naar aanleiding van het bovenstaande voorbeeld, zou je kunnen denken dat ik inmiddels geleerd en geaccepteerd heb, dat NU dus helemaal geen goed moment is. Dat het verstandig is, de zaak even te laten bezinken, de voors en tegens nogmaals af te wegen, de prioriteiten op een rij te zetten en een planning te maken. Om het dan morgen of zo als beste moment om te beginnen te kiezen.

Soms is dat ook zo. Maar nog altijd zegt mijn hart bij iedere opwelling: gaan, doen, hup !
En weet je wanneer mijn hart dat vooral zegt? Als ik stilletjes, diep in mijn hart, niet zo goed durf….
Als er zo’n stemmetje ( je kent ze wel van die stemmetjes ) zegt: “kan je niet, te moeilijk, anderen zijn daar veel beter in dan jij”.
Dan is er echt geen beter moment dan NU, anders doe ik het namelijk helemaal nooit niet meer….

lees ook eens: Morgen gaat het beter

like Like
10 antwoorden
 1. Melanie Hoogvliet
  Melanie Hoogvliet zegt:

  Ik leef echt in het nu ik ben impulsief en denk nergens over na! Achteraf denk ik dan wel eens hmm dat was misschien niet zo slim. Maar als ik dingen van te voren plan of laat bezinken dan ga ik nog meer piekeren en ik pieker al te veel. Dan is het ja maar , straks gebeurd er dit, of dat en pff nee dat is maar vermoeiend dus leef ik liever in het nu.

  Beantwoorden
 2. Cynthia
  Cynthia zegt:

  NU is inderdaad het beste moment, tenzij ik tegen iets op kijk. Dan moet ik mezelf soms bij de kladden pakken. Anders is morgen altijd een beter moment ;-)

  Beantwoorden
 3. Amina
  Amina zegt:

  Zo ben ik mooie kaarsen aan het bewaren voor ‘later’. Slaat helemaal nergens op. De mooiste dingen waar je van geniet moet ik nu gewoon doen. En niet later inderdaad.

  Beantwoorden
 4. Caroline
  Caroline zegt:

  Op NU heb je invloed, op je verleden en toekomst niet. Gewoon lekker doen dus, bovendien is het ook nog eens mindful bezig zijn. :good:

  Beantwoorden
 5. Sherana | Reisenergie.nl
  Sherana | Reisenergie.nl zegt:

  Mooi geschreven en heel herkenbaar! Soms is er inderdaad geen beter moment dan NU, want van uitstel komt vaak afstel.

  Beantwoorden
 6. Jessie
  Jessie zegt:

  Mooie blog. Ook ik ben van dat: gaan, doen, hup. Alleen is dat in ondernemerschap niet altijd handig, want het zorgt er soms voor dat ik dingen waar ik NU aan bezig ben, niet afmaak… Deze vind ik leuk: “Wanneer ik NU zin heb in appeltaart, dan heb ik dat straks niet. Een mechanisme wat overigens heel goed voor mijn lijn is.” :)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)