De gehaktmaker

politiek

Ik wou”, zucht een bekende van me, “dat manlief zich had op gegeven voor de politiek. Hij zou gehakt van ze maken. Gehakt !”

Dat sentiment kan ik aan de ene kant heel erg goed begrijpen. Ik zie ook wat lieden in de politiek, waar ik best van gehakt van zou willen maken. Alhoewel: gehakt is een voedzame en gezonde grondstof. Waar je veel lekkers mee kan maken. De lieden die ik op het oog heb, zijn voedzaam, noch gezond. Ik zou ze eerder als niet absoluut niet opbouwend beschouwen. En of je er iets lekkers van kan maken? Vergeef me: zo zien ze er eigenlijk niet uit.

Maar hoe begrijpelijk ik het verlangen naar actie van de gehaktman in de politiek ook vind, ik vind ook dat een dergelijke gedachte niet democratisch is…
Achter iedere politicus, staan onzichtbaar, maar onmiskenbaar, mensen, 70.106 141 ongeveer. (de kiesdeler van 2021 is nog niet te vinden, ik gebruik dus die van 2017)

gehakt maken werkt niet in de politiek

Dat zijn een heleboel mensen! Dat zijn ontzettend veel mensen, die allemaal de mening zijn toegedaan, dat deze persoon de problemen adequaat op zal lossen.
Al die tegenstrijdige meningen in de tweede kamer zijn de meningen van de mensen om ons heen.
Of we het leuk vinden of niet….we zullen er met elkaar uit moeten zien te komen.

Daar hebben we veel meer aan dan aan gehaktmakers, die met de vuist op tafel slaan. Want waar gehakt wordt, vallen spaanders.Ook en juist in de politiek. We hoeven maar om ons heen te kijken naar landen die de pech hebben geregeerd te worden door gehaktmakers, om te weten hoe dat er in de praktijk uit ziet.

Hoe lastig ik en moeilijk ik het ook vind, ik moet onder ogen zien, dat er veel, heel veel mensen zijn in Nederland met een andere visie dan ik. Maar het leuke is: dat moeten zij ook! Dat is de gein van democratie: we mogen er allemaal zijn.

Het worden vast leerzame jaren, die komende vier jaar. En als jullie het niet erg vinden, ga ik nu even gehaktballetjes draaien. Voor de soep.

lees ook eens LEV of het stembiljet en stemfraude

like Like
Like
1
13 antwoorden
 1. rachel
  rachel zegt:

  het is een grote bal gehakt die politiek en ik heb maar 2 personen waar ik achter sta. en tja verder…ze lullen maar een end weg

  Beantwoorden
 2. Bouchra
  Bouchra zegt:

  Er zijn een aantal politici (2 of 3 maar ) die ik erg daadkrachtig vind. Maar die hebben andere functies en zijn geen lijsttrekkers. Als ze dat zouden worden dan zou ik direct op hen stemmen.

  Beantwoorden
 3. Jasmina
  Jasmina zegt:

  Nou idd! Ondanks ik veel situaties raar vind..ben ik toch wel blij dat we in een democratisch land leven…ook al slaan sommige wel heel erg door in het hebben van een eigen mening

  Beantwoorden
 4. Rory
  Rory zegt:

  Hahaha, politiek en gehakt. Ik vind de link heel leuk. En ja, natuurlijk zijn er mensen die anders denken dan ik. En dat is dan maar goed ook denk ik. Zo houd je elkaar scherp en anders zou het maar saai worden. Het is natuurlijk anders als er mensen zijn die zó extravert zijn voor wat betreft hun mening dat ze anderen kunnen kwetsen. Dat is naar. Maar ook daar geldt dat iemand recht heeft op zijn eigen mening. De manier waarop die af en toe wordt geventileerd. Daar zou wel eens wat anders mogen. Dat vind ik dan weer wel.

  Beantwoorden
 5. Linda
  Linda zegt:

  Het is wat met de politiek inderdaad, maar wel goed dat we de keuze hebben om te kiezen én dat er verschillende keuzes mogelijk zijn.

  Beantwoorden
 6. Frederique
  Frederique zegt:

  Ik kan hier eerlijk gezegd nog niet veel gehakt van maken. Ik moet nog de bittere pil slikken. Die is dit jaar lastiger te slikken dan normaal. Dat weet ik wel.

  Beantwoorden
 7. Lindaschrijfthetop
  Lindaschrijfthetop zegt:

  De tijd zal het leren. Wie weet eten we over een paar jaar geen gehaktballetjes maar mega gehaktballen. Niemand weet het.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)