Het is bijna Sinterklaas….

sinterklaas

Het is bijna Sinterklaas en ik loop me als een kind te verheugen. Sinterklaas is en blijft voor mij het feest der feesten.
Het zal wel mijn gemene karakter zijn, dat zich verheugt op lange gedichten, waarbij de ontvanger nog even fijntjes aan die ene keer dat…herinnert wordt.
Het is het kinderlijke in mij, dat geniet van handenvol pepernoten en dikke stukken banket (de echte graag van de banketbakker)
Met zoon lief kon ik altijd zo meeleven met die Zwarte Pieten die er weer een zooitje van hadden gemaakt, zo bleek uit het Sintjournaal. We wisten dat het goed zou komen…maar toch…je weet nooit.

Sinterklaas journaal

Ik schaam mij niet om te bekennen, dat ik met zoonlief nog lang nadat hij tot de orde van ongelovige was toegetreden,  Sint journaal bleef kijken.
Twee jaar geleden, vierden we Sint vierden met mijn zus, haar kinderen en kleinkinderen, ik zou een Zwarte Pieten speurtocht uit zetten. Om aan vragen te komen, ‘moest’ ik wel het Sinterklaas journaal kijken….ik genoot.

Later hing mijn kleine nichtje de zwarte pietjes die ik had geknutseld om de route aan te geven in de kerstboom thuis. Zie je er is geen leuker feest dan Sinterklaas.

afspraken over cadeautjes


Ook zonder kleine kinderen is er genoeg om te verheugen: we hebben hier een afspraak : allemaal een cadeautje van 10 euro. Denk maar niet dat ik mij daar aan ga houden ( zeg het niet tegen de kinderen) Ik heb allemaal  kleine wensen (en af en toe een grotere), die ik zo  in de loop van het jaar heb opgevangen, vervuld. Ik verheug me op hun snuiten.

Het gaat zo gezellig worden ! Morgen begin ik aan de traditionele erwtensoep. Geen 5 december zonder snert. Vanwege mijn cholesterol en zoonliefs vegetarisme, leggen we spek en worst in aparte schaaltje ernaast. Tradities mogen gerust met hun tijd mee gaan, zolang ze maar niet afgeschaft worden.

like Like
9 antwoorden
 1. Mandy
  Mandy zegt:

  Wauw! Hier op 5 december ook snert, ik vind dat zo vies lol. Ik vind Sinterklaas ook altijd super leuk maar door al het geauwhoer er om heen minder.. 3 jaar geleden ofzo gingen we naar de intocht, super gezellig maar ineens een demonstratie, toch niet leuk!!

  Beantwoorden
 2. Frederique
  Frederique zegt:

  Wij vieren Sinterklaas niet, alleen kerst maar dat is ook traditiegetrouw en altijd genieten. Dit jaar spelen we zelfs een beetje vals want we gaan met kerst surprises doen :)

  Beantwoorden
 3. Daisy
  Daisy zegt:

  Bij ons was het wel heel veel cadeautjes voor de kindjes. Gelukkig veel knutselspullen, daar kan je geen genoeg van hebben. Met de volwassenen hebben we lootjes gedaan.

  Beantwoorden
 4. Deborah
  Deborah zegt:

  Oooh wat een heerlijk blog. Ik lees hem na 5 december en ben heel benieuwd hoe jullie avondje is geweest.
  De pret aan de voorbereidingen heb je in ieder geval al gehad. Dubbel feest op deze manier.

  Beantwoorden
 5. Jouvence
  Jouvence zegt:

  Oeh lekker, snert! Wij vieren al heel lang geen Sinterklaas meer, heb persoonlijk meer met kerst (maar wie weet als we ooit zelf kinderen mogen krijgen).

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)