fbpx
Vrouw en geluk

Pas op met code geel, binnenskamers

code geel
Felice
Geschreven door Felice

Het schijnt dat wij Nederlanders, eigenwijs volkje dat we zijn, de code geel waarschuwing stelselmatig negeren. Code geel: onweerbuien, windstoten, oppassen geblazen. Wij luisteren er niet naar.

Die eigenwijsheid heeft vast en zeker alles te maken met onze “stoere jongens, ferme knapen ” mentaliteit.
Een beetje stoere vent, laat zich door een beetje tegenwind en wat bliksemschichten niet klein krijgen. Toch? Die laat zich niet omverblazen, trekt zijn zuidwester tot over zijn ogen en hij gaat!
En sinds de emancipatierondes  geldt dat ook voor vrouwen. Stoere meiden, ferme grieten. Gele regenjas en keke laarzen aan. Nog even je lippen stiften en gaan!

Ik heb daar niet zo’n moeite mee. Als jij door de bliksem getroffen wil worden, dan moet je dat zelf weten. Ik ben persoonlijk wel eens omvergeblazen, leuk was anders, maar ik kan het – zo je ziet – navertellen.

Nee, wanneer mensen de code geel van het weerbericht negeren, heb ik daar geen moeite mee.
Maar…..als ze de signalen van code geel binnenshuis negeren, dan is dat een ander verhaal.
Dan lopen ze dus echt het risico dat ze binnen de kortste keren via code oranje midden in code rood zitten! EN dan heb je goed pech.

Code geel binnenskamers

De signalen van code geel zijn heel makkelijk te herkennen: korte windstoten ( in de vorm van uiterst korte antwoorden) Bliksemflitsen  ( komen uit mijn ogen ) Opstekende wind ( diepe, geïrriteerde zuchten ).

Als in deze fase niemand van mijn lieve familieleden vraagt : Wat is er? Schakel ik naadloos over naar code oranje. Als hagelstenen komen mijn verwijten dan de ruimte binnen. En reken maar dat die bui een tijdje aankan houden….

Als in deze fase iemand vraagt: Is er iets???  Ga ik helemaal zonder pardon door naar code rood. Dan plof ik en heb je het niet geringe risico dat het dak eraf gaat!

Kortom het is verstandig in code geel aandacht aan mij te besteden. Schenk de koffie in, vraag wat ik op tv wil zien…en als ik geïrriteerd zucht: vraag je niet “gaat het” maar “zullen we het er over hebben?” Geef me een vette sexy knipoog…en een glaasje wijn…
Dan verdwijnt code geel als sneeuw voor de zon….

lees ook : over stemmetjes en shoppen

Like

Over de auteur

Felice

Felice

22 reacties

Geef een reactie