Een Eiwitshake als je veel sport en geen vlees eet.

eiwitshake

Heb je een proteine shake nodig, wanneer je veel sport?

Onlangs schreef mijn dochter zich in voor een training die zes weken zou duren.  Er werd om de dag intensief gesport, ze moesten een eetdagboek bijhouden en er werd ook met regelmaat met elkaar gebabbeld over “hoe zit je in je vel” Alcohol en alle andere vormen van drugs waren gedurende die zes weken verboden.

Goed in je vel zitten

Dochterlief heeft een druk leven en dat brengt natuurlijk ups en downs met zich mee. Haar beslissing om eens 6 weken gewoon lekker de tijd voor zich zelf nam. Ze houdt van sporten en zo’n zeg maar “bootcamp ” van zes weken, kan er absoluut voor zorgen dat je heerlijk en vooral heel fit, in je vel komt te zitten.
Ze had er heel veel zin in en – wat belangrijker is – ze bleef het ook leuk vinden. Maar na twee weken kreeg ze van de dietiste de tip om eens beter naar haar eiwit inname te kijken. De dietiste vond die namelijk veel en veel te laag. Eerlijk gezegd, baalde ik daar een beetje van. Want  ik ben niet zo van de potjes en shakes en dat soort werk…

Maar ik besloot toch eens even open met haar mee te denken. Wanneer je intensief sport, heb je gewoon eiwitten nodig! Eiwitten zijn betrokken bij heel veel regelprocessen in het lichaam. De bekendste functies van eiwitten zijn het bevorderen van spierherstel en spieropbouw .
Dat valt niet te ontkennen. En dat de meeste eiwitten in dierlijke producten zitten, dat weten we allemaal.
Hier nog even een overzichtje voor alle duidelijkheid:

Soort voeding Eiwitten per 100 gram:

Vlees
Rosbief 28
Biefstuk 25
Entrecote 23
Kipfilet 23
Varkenshaas 23
Tartaar 22
Vis
Tonijn 25
Gerookte zalm 25
Inktvis 24
Makreel 24
Tong 23
Sardines 22
Vleesvervangers
Seitan (gluten) 22
Vegetarisch gehakt 18
Vegetarische hamburger 16
Vegetarische kipstukjes 14
Tofu / tahoe 12
Tempeh 12
Zuivel
Parmezaanse kaas 40
Harde kaas 25 – 35
Zachte kaas 10 – 17
Skyr 11
Magere kwark 9
Eieren 13

bron nutribites

Een eiwitshake…

En dochterlief is vegetarier….Dus..de dietiste van het “bootcamp” had helemaal gelijk! Ze kreeg voor de prestaties die ze verrichtte, te weinig eiwt binnen. Dan is het wel heel flauw om te zeggen: eet dan weer vlees. Je laat dat tenslotte niet voor niks staan.

Een eiwitshake is in zo’n geval een prima oplossing!

lees ook : hoe hou je je darmflora gezond

of

weekendje weg

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)