het damesblad en de vrouwenzender

vrouwenzender

De vrouwenzender is terug, kopte de NOS een paar dagen geleden.

Ik keek er naar en dacht: een vrouwenzender!! En om de een of andere reden moest ik aan de damesblaadjes van mijn moeder denken.
Keurige blaadjes. Er stonden breipatronen in, leuke open gewerkte truitjes voor de zomer. En fijne warme dikke truien voor de winter, want dan is het koud en willen we allemaal graag iets behaaglijks aan, toch?
Er stonden recepten in, in de trant van gezond koken voor 4 mensen voor minder dan 5 gulden per maaltijd. Soms waren de recepten best gewaagd, met paprika en zo. Maar ze waren altijd gezond en voedzaam.

het damesblad heeft meer…

Er was ook altijd een Goede Raad rubriek, heerlijk  om te lezen. De vragen van de dames varieerden van: hoe kreeg ik die aangebakken pan weer schoon tot mag ik mij ergeren aan het gedrag van mijn buurvrouw. Een van de fijne dingen van die vragen lezen was toch wel dat je blij werd dat je zelf niet met al die vragen zat. Net zoiets als ik vertrek, maar dat is natuurlijk niks voor een vrouwenzender….of toch?
De rubriek met verhaaltjes van andere dames over Leuke Voorvalletjes in hun leven, was ook best om te lezen.

Elk zichzelf respecterend damesblad had ook een vervolgverhaal (daar las ik voor het eerst met rode oortjes een boek voor volwassenen, vol liefde en bedrog) en ook nog een kort verhaal. Ook vol liefde, meestal met minder bedrog. Ik mocht die – in tegenstelling tot het vervolgverhaal – wel lezen van mijn moeder.

Ze bestaan nog steeds, de damesbladen, bij gratie van het feit dat mijn tandarts altijd te laat is, lees ik ze zeker keer 2 x per jaar. Ik ben geen dame, maar ik kan me voorstellen dat dames veel plezier van zo’n blad kunnen hebben, maar de vraag in dit blog is: wat hebben we aan de vrouwenzender

een vrouwenzender, dat is goed nieuws!

Een vrouwenzender is – dacht ik- veel pittiger dan een damesblad. Je mag van een vrouwenzender verwachten – dacht ik – dat ze onderwerpen aansnijdt waar wij vrouwen wat mee kunnen. Hoe gaan we door het glazen plafond, is een basisinkomen voor iedereen een goed idee voor vrouwen, waarom zijn sommige beroepen nog steeds zo gender-gedomineerd…Nou ja laat ik nou geen A4tje voltikken, ik wil ook graag boeiend blijven.

Ik klikte vol verwachting op de programmawijzer van Net5, daar zit die vrouwenzender namelijk
En wat zie ik: 2 keer een kookprogramma, teveel vervolgverhalen om te tellen. Een keer per week de lady’s night. Voor zover ik het kan beoordelen, is dat de gesproken een combi van de rubriek Leuke Voorvalletjes en Goede Raad. Het haakwerk is vervangen door het kluswerk in groepsverband.

Fijn toch, een vrouwenzender. En zo vernieuwend

lees ook eens: Ik zou het niet doen Shirley of de toiletjuffrouw

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)