Openbaar toilet

openbaar toilet

Met verbazing zag ze de foto’s. Vrouwen die in een mannentoilet stonden te plassen?? Nee, dat kon niet waar zijn. “Laten ze me nu nog maar eens wijsmaken, dat de tijden zoveel beter zijn, dan vroeger “, ze mopperde het bijna hardop. Wat geen nut had, want ze woonde al sinds 10 jaar helemaal alleen in haar bejaardenflatje.

Handig op internet

Haar kleinkinderen riepen het regelmatig: “Handig he oma, dat internet. Dat had u vroeger niet” Ze was handig geworden op internet, omdat ze het zo leuk vond als haar kleinkinderen trots op haar waren en haar een hippe oma noemden.

En eerlijk is eerlijk, ze moest het toegeven, het was ook handig, dat internet. Je kon er veel leuke dingen op lezen en het verdreef de eenzaamheid. Want zeker in de winter, als ze weinig buiten kwam, dan konden de dagen wel eens lang zijn.
Gebruik makend van haar handigheid zocht ze alle informatie op. En las het met stijgende verbazing.
Een nette, jonge vrouw die op straat, gewoon op de openbare weg, gaat zitten plassen?
Een rechter, toch een nette en geleerde mijnheer, die zei dat dat meisje dan maar naar het herentoilet moest gaan??Kende hij dan echt de ongeschreven regels van het openbare toilet niet?

Het openbaar toilet bij V en D

In alle jaren dat ze toiletjuffrouw bij V en D was had ze het niet goed gevonden dat dames even naar het herentoilet overstapten. Zelf niet als de rij voor de dames tot in de V en D stond en het herentoilet leeg was… Er waren grenzen aan het fatsoen. Als je bij V en D het herentoilet binnen liep, dan had je, om het zo te zeggen, direct het volle uitzicht.

Beschaafd en netjes blijven

Niet dat zij persoonlijk nu zo preuts was, ze had zes broers gehad, wat wil je. Maar toch…een mens moest altijd beschaafd en netjes blijven. Had ze daar ongelijk mee gehad? Vast niet. Ondanks de “hoge nood”gezichten, had ze, om het zo te zeggen, nooit hoeven dweilen…

Die hele drukke rijen voor het openbaar toilet, het had altijd aardig wat fooi opgeleverd, maar het was niet haar favoriete tijdstip van de dag geweest. Haar favoriete tijdstip was zo om een uur of twaalf, als de nette dames even een toiletbezoekje deden, voor ze gingen lunchen. Als twee van die dames aan de babbel waren, nou dan kwam je van alles te weten. Ze had heel wat gehoord, daar achter haar tafeltje met de plastic plant… Ze zou er, om het zo te zeggen, een boek over kunnen schrijven…

En nu? V en D bestond niet meer en rechters vonden dat vrouwen maar naar het mannentoilet moesten. Ze zuchtte. Gelukkig kan je op internet ook een ouderwets spelletje patience spelen. En dat deed ze toen maar.

lees ook: het nut van een mondkapje

like Like
12 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)