Wat te doen met een miljoen

miljoen

“ Ga gewoon bedenken wat je gaat doen als je een miljoen wint” Ik heb een vriend die dit als ultiem slaapmiddel van harte aanraadt.
Hij schijnt dan binnen 5 minuten onder zeil te zijn.

Ik zou daar dus niet van in slaap vallen. Ik zou daar echt heel erg wakker van worden. Kijk, in vergelijking met veel mensen heb ik weinig te klagen. Ik heb een allerliefste man en twee best heel leuke kinderen  (ik probeer bescheiden te blijven), een prettig huis, waar ik  – zeker als ik naar de huidige huizenprijzen kijk – voor weinig geld woon. Genoeg geld om van te leven en – en dat is nog veel belangrijker – af en toe eens uit de band te kunnen springen.  Precies genoeg om rond te komen, dat is echt helemaal niet leuk. Een mens moet ook eens gek kunnen doen

een miljoen winnen, zomaar in de knip…

Met een miljoen, zo maar in de knip, kan je natuurlijk wel heel gek doen. Nou doe eens even met me mee: Wat is jouw eerste gedachte als dat miljoen op je bankrekening staat?
Het zou ook zomaar kunnen dat je denkt: “jongens, lieve help, wat mot-ik-dur-mee. Dat geeft alleen maar gedoe!!”

Wanneer je zo denkt, heb je niet helemaal ongelijk. Het schijnt dat mensen die dit soort enorme bedragen winnen, ze binnen twee jaar (ja dit lees je goed) weer alles kwijt zijn.
Dat schijnt te komen omdat, zodra bekend is dat je een miljoentje of wat hebt gewonnen hebt,ineens iedereen op je stoep staat.

de deurbel blijft gaan….

Niet alleen lang vergeten familieleden en buren (en meestal ben je die om een reden vergeten)staan op je stoep. Ook allerhande mensen die tussen de wal en het schip zijn gevallen. Of nog erger, doodgewone schooiers en bedelaars. En o help, ik geloof altijd van alles en in vind iedereen zielig,een van mijn vriendinnen noemt mij zelfs weekdier…

Ik word gewoon wakker van de zorg. Waar ging het nou ook al weer over?
O ja, wat ik zou doen als ik een miljoen win. Nou dat is toch eenvoudig? Ik ga met manlief een paar prachtige reizen maken! En van de rest koop ik voor elk kind een huis…Hmmmm heeerlijkkkk zzzzzttt, truste….

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)