Geen idee !!

geen idee

 Doe even je ogen dicht. Haal diep adem, maak je geest helemaal leeg.
Nu ga je met je gedachten terug. En stel je jezelf de vraag: wanneer was de laatste keer dat je iemand hebt horen zeggen: “geen idee !”
Wedden dat het lang geleden was ? Wie weet, weet je het niet eens meer….

Wij houden er kennelijk niet van, in onze maatschappij. Dat je ergens geen idee over hebt en dat nog zegt ook.
Best vreemd als je even nadenkt. Want elke dag worden we overspoeld met mensen die van alles met grote stelligheid beweren, terwijl het toch voor de goede verstaander klip en klaar is, dat ze geen idee hebben waar ze over praten. “onze Hollandse tradities”, is daar een leuk voorbeeld van, of de mevrouw van de mopshondjes. Over vaccinaties zwijg ik maar, ik hou het graag gezellig.

Mijn punt zal helder zijn, het hebben van geen idee, weerhoudt mensen er niet van, om meningen te ventileren. Waarom dan reageert iedereen geschokt, als ik vrolijk zeg: “ik heb geen idee”
Hoe komt het dan, dat jij daarnet, toen je je ogen sloot, echt niet meer wist wanneer iemand tegen jou had gezeg: “joh meid, ik heb geen idee”

De vraag stellen is haar beantwoorden, maar ik moet bekennen: ik heb echt geen idee.
Misschien komt het omdat men zich er in dit huidige tijdperk, waar alle kennis en kunde voor je neus op een scherm te voorschijn te toveren is, voor schaamt om toe te geven, dat ze het niet weten.
Dat zou natuurlijk kunnen. Jammer is het wel.

Een pleidooi voor geen idee.

Wanneer je iets zou willen weten, zou willen begrijpen, zou willen kunnen, dan is het besef van je eigen onkunde, geen bewijs van onvermogen maar de best denkbare start.
Ga op weg, onderzoek, leer, faal en leer opnieuw!
De wereld is vol prachtig mooie, boeiende, gekke dingen, die de moeite van het ontdekken waard zijn.

En als je geleerd hebt wat je wilde leren? Ga dan gewoon gewoon voor het volgende geen idee!!

like Like
Like
2
10 antwoorden
 1. Wanda
  Wanda zegt:

  Ik heb juist een hekel aan mensen die overal wel een idee over hebben en je dan ook direct willen overtuigen dat hun mening c.q. idee het juiste is. Er is niks mis mee om gewoon te zeggen dat je iets niet weet, dat je echt geen idee hebt van hoe en wat. Dat betekent alleen maar dat je weet wat je wel weet en dat je ervoor uit durft te komen dat sommige dingen nog buiten je kennisgebied liggen.

  Beantwoorden
 2. Caroline
  Caroline zegt:

  Ik herken mij niet in je verhaal. In mijn omgeving hoor ik geregeld ”ik heb geen idee” en zelf roep ik dat ook wanneer van toepassing. Dat kan zijn omdat ik het antwoord niet weet, maar het kan ook zijn dat ik ergens eerst over moet/wil nadenken wat ik van iets vind.

  Beantwoorden
 3. Riek Muijen
  Riek Muijen zegt:

  Leuke blog ik heb soms ook geen idee wat ik soms moet schrijven of geen idee wat ik moet eten. Ik weet wel dat ik nu even een bakkie koffie ga doen.

  Beantwoorden
 4. Melissa
  Melissa zegt:

  Há ik hou van “geen idee”! Het geeft me de ruimte, tijd en kans om weer nieuwe dingen te leren. Als ik geen idee heb, kan ik het opzoeken en weer wat leren! Daar hou ik van!

  Beantwoorden
 5. lodi
  lodi zegt:

  Mooi geschreven, ik vraag het me nu ook af, maar volgens mij zeg ik wel eens geen idee, en dan vooral als de jongens om een verduidelijking van een woord vragen ( uit boek of strip) en het woord verkeerd zeggen en ik ‘geen idee zeg’. Op het moment dat ik dit lees is op radio 538 een spel en hoor ik twee mensen ‘geen idee’ zeggen :) :)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)