Daten is van alle tijden. En zorgen voor je veiligheid ook.

tinder

Daten is niet iets van nu en van tinder, het is van alle tijden en alle generaties…

het dorpsplein als tinder

Mijn vader vertelde dat in het dorp in Noord-Holland waar hij opgroeide, het daten op de volgende manier geregeld: op zaterdagavond liepen de jongens met elkaar een rondje linksom het plein. De meisjes deden hetzelfde, maar die liepen rechtsom. Zo zocht men elkaar uit. Had je een eventuele partner gezien, dan stuurde je je vriend, dan wel je vriendin op pad om eens polshoogte te nemen en een eventueel afspraakje voor te bereiden.
Natuurlijk was dat een manier van daten die een risico in zich droeg, wanneer je vriend/vriendin onverrichter zake terug kwam, was de kans behoorlijk groot dat het hele dorp wist dat je was afgewezen…. Pijnlijk…

de contactadvertenties

Toen ik student was, lazen we altijd de zogenaamde kennismakingsadvertenties. Soms was een van ons heel moedig: en schreef een brief onder nummer..(zo ging dat dus, je schreef niet de persoon zelf, je schreef de krant en vermeldde het nummer van de advertentie)
Als het tot een date kwam, sponnen we een web om de vriendin heen. Waar ga je heen, opbellen als je terug bent, als je om 3 uur s nachts niet gebeld hebt, bellen we de politie. Want er zat natuurlijk enig risico aan deze manier van daten.
Je wist niet wie het was, kon ook zomaar een seriemoordenaar zijn….Pijnlijk…

tinderen

Mijn dochter date op Tinder, dat is helemaal niet gek, dat doet iedereen. Lekker swipen, net zo lang tot je een leukerd te pakken hebt. Voordeel boven de contactadvertenties van vroeger is dat je weet hoe hij eruit ziet. En nog een niet mis te verstaan voordeel: je komt heel makkelijk in contact met veel potentiële partners. ( in ieder geval veel meer dan wanneer je rondjes loopt over het dorpsplein.

tinder en je veiligheid

Maar met het vergroten van de kansen, zijn ook de risico’s van het daten toegenomen…
Ik wil je niet bang maken, maar het is belangrijk om verstandig om te gaan met tinder
Natuurlijk weet jij heus wel, dat je de eerste date niet gelijk aan huis houdt. En je weet ook best dat je moet maken dat je wegkomt als die leuk uitziende potentiële partner nog voor er ge-date wordt om geld gaat vragen. Je bent tenslotte niet dom.
Maar ben je je ervan bewust hoe weinig anoniem je op tinder bent? Hoe geweldig makkelijk het is, om via tinder je online en thuis te vinden en lastig te vallen…Pijnlijk…

Wees een slimme meid en tinder veilig

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)