Wie legt het me uit ?? Kaatje en de mopshondjes

mopshonden

Er zijn van die dagen dat ik zo intens verbaasd ben over de wereld, echt eerlijk waar: stomverwonderd. En, ik geef het eerlijk toe, ik begrijp er soms helemaal niks van. Neem nu eens de mopshonden affaire.

Mopshonden fokken aan banden

De mopshonden affaire, zegt u nu. Jazeker de mopshonden.
Al in 2014 werd het fokken van dit soort honden aan banden gelegd. Wij kunnen het dan leuk vinden, een beest zonder neus, maar dat is het natuurlijk niet.

Mopshonden, dat is algemeen bekend, hebben chronisch pijn. Kijk: hier hebben we onbegrip nummer een bij de staart, of liever bij de neus. Welke honden liefhebber wil dat zijn/haar hond de hele dag pijn heeft?? Niemand toch ? Dus wie wil dat? Dat geen-neuzengedoe? Ik begrijp er echt niks van

Omdat mensen toch mopshonden fokten zonder neuzen, ondanks het verbod hierop, besloot de regering deze week hardhandig in te grijpen, binnen een generatie moeten de mopshonden hun neus terug. Je denkt misschien, net als ik: mooi geregeld! Klaar! Alleen maar blije honden.

de affaire


Niets is minder waar: fokkers lopen te hoop: Hoe durft de minister!!! Echt waar ze zijn woest, dat ze geen honden mogen fokken die chronisch pijn lijden. De toon van het debat vertoont overeenkomsten met de toon van het zwartepieten-debat: vandaar mijn opmerking: mopshonden affaire

Gisteren was op de tv, mevrouw Kaatje Boutier, een mopshonden fokster. Gezeten op een rundlederen bankstel, vertelde Kaatje dat de minister helemaal gek was. En geen verstand van honden had. In ieder geval niet van mopshonden. En dat had zij wel. De acht mopshondjes die bij haar op de bank lagen, getuigden daarvan.

Willem van Oranje…

Kaatje deelt strijdlustig mee, dat zij gewoon door gaat met mopshondjes fokken zonder neus, de minister kan haar wat. Deze honden hebben Willem van Oranje nog gered ( hoe ze dat weet is mij een raadsel, het was in ieder geval niet op het nieuws en ook op Youtube heb ik er niks over gevonden )

wie legt het me uit

Al kijkend word ik bevangen door een enorme verwarring. Een absoluut onbegrip. Waarom laat men deze dame maar door praten. Waarom vraagt niemand haar: weet je wel dat die honden pijn hebben? Wil je dat?? Waarom mag op prime-time tv iemand gewoon zonder dat haar een strobreed in de weg gelegd wordt, onzin vertellen?? Wie legt het me uit?

lees ook eens:1 februari : wereld Galgo dag

like Like
29 antwoorden
 1. Freek
  Freek zegt:

  Hallo allemaal, wij hebben ook een mopshond genaamd pixie genaamd en dit is de liefste leuke hond die we ooit gehad hebben .Mensen die denken dat ze zich kunnen verplaatsen in die honden hebben het goed mis.Ze is de vrolijkheid zelve , nergens geen last van ,maar door de angstcultuur die gevormd word is ineens iedereen erop tegen wat 200% niet terecht is..Neem nou de broodbakker uit Eersel die 700 honden had,dat is niet te vergelijken….kaatje (schat van een mens) die selecteert wel degelijk wat waar op komt.daar is zorgvuldig op geselecteerd..Kaatje onze steun heb je,laat ze maar lullen!! :good:

  Beantwoorden
 2. M.
  M. zegt:

  Je zegt dat je verstand van onderzoeken hebt, in een eerder bericht, dus mag ik aannemen dat onderzoeken daar ook bij hoort maar het blijkt: het lezen van onderzoeken. Tja zo kan ik er ook een aantal verzinnen.

  Groot gedeelte van de bevolking vind Rutte een eikel, dus hij is dat ook zonder dat iemand hem ook maar kent. Nooit de moeite heeft genomen om te weten of hij daadwerkelijk een eikel is.

  Die Gert Ter Haar doet uitspraken gebaseerd op alleen alle mopsen. Het is wel frapant dat hij met deze uitspraak een baantje erbij heeft gekregen. Niet te geloven dat mensen dit klakkeloos zomaar aannemen zonder tastbaar bewijs van het geheel.

  Beantwoorden
 3. Monikie Geurts
  Monikie Geurts zegt:

  Heel bijzonder dat iemand waarvan je denkt dat ze toch redelijk goede hersenen heeft dit klakkeloos gelooft. Mss vergis ik me en ben je alleen bekend met schrijvende media maar de tv en radio media maken enkel en alleen programma’s die in ieder geval enige sensatie heeft. En wat is dan makkelijker dan in te praten op de emotie van de mens die totaal niet thuis is in de rashonden wereld. Op het gemoed werken of emotionele chantage noemt men dat En je trapt er met ogen open in. Hoor en wederhoor? Wel eens van gehoord? Kaatje vangt al jarenlang honden op die door “men” gedumpt worden. Geeft ze alle (dierenarts) zorg die nodig is en betaalt dit uit eigen zak.
  Klinkt dit als een fokker die moedwillig zieke honden fokt?
  De minster wilde ff snel scoren en doet dit over de ruggen van serieuze goedwillende fokkers en laat “men” denken dat ze broodfok en pupboerderijen aanpakt NIET dus. Jullie laten je allemaal een loer draaien. Het overgrote deel van de honden met gebreken alle rassen overigens komen uit pupfarmen buitenland broodfokkers en winkels. Mss ken je de termen niet Google maar even dan zie je de ellende die “men” in stand houd die de minister PRIMA vind. De schuld geven aan de fokkers is schandalig. Wij fokken uitsluitend met gezonde honden. De media gaat uit van de dom en luiheid van “men”. Laat wat vreselijke dingen zien en hoppa de fokkers zijn slecht. Interviewen mensen die de andere kant laten zien en knippen daarin totdat ze een mooi stukje hebben wat de lading niet dekt en laat andere interviews ter ondersteuning van de fokkers gewoon weg. Past niet in het straatje van bijvoorbeeld Dier en Recht een extremistische organisatie die ALLE ras honden en katten verboden willen zien ten faveure van hun eigen gefokte vuilnisbakkeras .
  Doe es dapper. Ga in op de uitnodiging van Kaatje hoor de andere kant en laat je niet gebruiken in een “spel” tegen fokkers. Want dat ben je nu een pionnetje in een spel je word gebruikt en je vind het prima.
  Ben je echt zo naïef?

  Beantwoorden
  • Felice Veenman
   Felice Veenman zegt:

   Wanneer je als fokker gezonde honden fokt, dan zou je toch de plannen van de minister van harte toejuichen?
   Dan wil je toch een hond die geen pijn lijdt?
   Het lijkt me vreemd dat een wet een onderscheid maakt tussen broodfokkers en goedwillende fokkers
   Wanneer je me even een link geeft naar het wetsontwerp, kan ik dat allemaal eens even nalezen.

   Beantwoorden
 4. Kaatje
  Kaatje zegt:

  Ik zie dit nu pas omdat ik erop gewezen werd.Ik had het je uit kunnen leggen,Ik kan het je ook nog steeds uitleggen. Je gaat uit van een paar knipjes van 2 uur gesprek,Je gaat uit van het slechte,Je weet niks van alle medische keuringen en het geheel. Kom bij me op mijn ouwe bankstel en ik leg het je uit,Dan pas kan je een gedachte of oordeel vormen. Ik kan je alvast wel zeggen dat er geen 8 mopshondjes op mijn rundlederen bankstel lagen[toevoeging die mij niet nuttig lijkt],Mag jij mij uitleggen waar jij die zag. Oordeel niet over een mooi Ras waarvan jij totaal niks weet,Niet over de gezondheid,Niet doen,Er zijn er al genoeg die dat klakkeloos doen waar ik dan weer stomverbaasd over ben,Denkende dat men zich toch zou inleren alvorens te roepen. Je bent van harte welkom bij me,Ik laat je zien wat de enige echte waarheid is.

  Beantwoorden
  • Felice Veenman
   Felice Veenman zegt:

   Beste Kaatje, dank je wel voor je uitnodiging, ik wil gerust bij je op het bankstel komen zitten en hoeveel hondjes daar dan bij zitten, maakt mij niets uit…Ik hou van honden.

   U stelt dat ik u niet moet beoordelen op een paar knipjes uit een gesprek van 2 uur. Echter als u niet gezegd had, wat u heeft gezegd, dan vielen die knipjes ook niet uit te zenden, is het wel?

   Ik ken dit ras inderdaad niet goed, daar heeft u helemaal gelijk in. Maar dat deze honden chronisch pijn lijden, dat is een bewezen feit.

   Beantwoorden
   • Kaatje
    Kaatje zegt:

    Nee,Deze honden hebben geen chronische pijn,Dat verward U met een ander ras die ik niet heb. Wat U heeft gezien op TV heb ik inderdaad gezegd,Het zijn echter maar delen geknipt uit vol-zinnen. [dat is TV en dat begrijp ik,kijkcijfers bestaan nu eenmaal voortkomende uit spannend]

    Maar zonder U zelf in te lezen[ik spreek niet van leren dat is niet nodig] begint U te roepen,Haalt er onnodig dingen bij die niet relevant zijn. Het maakt U dan wel niets uit hoeveel hondjes er op de bank zitten,Maar U benoemt ze qua ras verkeerd en had blijkbaar meer oog voor het materiaal waar mijn bank van gemaakt is. Uw post is dan ook geheel misplaatst gezien het gemis aan kennis,Iets wat toch verwacht mag worden alvorens te roepen.

    U vraagt ook om ‘wie legt het me uit’,Nou dat was makkelijk geweest,Ik had dat graag en oprecht gedaan. Ik doe namelijk alles voor het ras,Ik ga niks uit de weg,Ook geen kritische vragen. Doch Uw berichtgeving neigt heel sterk naar [wat zeg ik neigt,het is werkelijk zo] oproer,Oproer zonder enige op waarheid berustende onderbouwing. Ik ben een geregistreerde transparante fokker,Hobby-matig met hart en ziel. En ja Ik verdedig mijn ras omdat het met minder als de echte waarheid geen genoegen hoeft te nemen en zwaar tekort wordt gedaan. Juist mensen als u die dit soort berichten verspreiden maken het mede kapot. U houdt van Honden,Ik ook,Mijn leven bestaat grotendeels uit die liefde.

    Mocht U nog denken dat ik kwaad in zin met ze heb dan kan ik u zeggen dat ook dat een grote misvatting is.U hoeft dat natuurlijk niet van mij aan te nemen,U kent me immers maar van een paar ‘knip-zinnetjes’. U zou eens moeten weten hoe hard mijn collega-fokkers en ik ons stinkende best doen,Allemaal uit liefde en met passie. Juist wij die traceerbaar en open zijn worden gekraakt,Das ook de makkelijkste weg. Het zou de niet-wetenden en haters sieren om ons eens te vragen en onze hondjes te zien,horen en voelen.

    Daarnaast zou het nog meer van belang zijn dat de gruwelijkheden in broodfok en de handel aan bod komen. Want wat jij vast ook niet weet is dat de onderzoeken van ‘de geleerden’ dus juist op die groep honden is gedaan,En niet op onze hondjes die verantwoordelijk FCI-gefokt zijn.

    Ik ben een fokker met een kennelnaam,Geregistreerd bij de Raad van Beheer en al mijn honden zijn medisch uitgebreid getest bij deskundige artsen[ heel uitgebreid zelfs meer als de RvB of de wet vraagt,gewoon omdat ik dat belangrijk vind]

    Maar nogmaals,uit de lucht roepen en oordelen is zo makkelijk en dat vind ik naast erg ook niet aanvaardbaar. Ik zou het bijna een haters-affaire noemen,Een affaire met klakkeloos volgenden. Zo jammer,Zo niet te begrijpen. Maar ach het is iets van deze tijd,Roepen via de media,Waar of niet waar maakt niks uit.

    Beantwoorden
    • Felice Veenman
     Felice Veenman zegt:

     ik denk in het geheel niet, dat u kwaad in de zin heeft. En ik denk zeer zeker niet dat u moedwillig honden fokt die pijn lijden. Ik geloof zonder enige aarzeling dat u oprecht van honden houdt.
     Echter, onderzoek wijst uit dat een groot aantal hondenrassen ( waaronder de mopshond) te veel zijn doorgefokt op bepaalde uiterlijke kenmerken, waardoor zij pijn zijn gaan lijden. Kennelijk vindt u dat heel moeilijk te accepteren. En dat begrijp ik dan weer niet. Het karakter van de hond verandert er niet door. En dat is toch waar het uiteindelijk om gaat

     Beantwoorden
     • Kaatje
      Kaatje zegt:

      Inderdaad zijn er veel doorgefokt,Juist de en vooral de niet geregistreerden,Niet door verantwoordelijk fokkers gefokte honden.En met die fok Ik niet.U kunt blijkbaar niet accepteren dat er Mopshonden zijn die geen pijn hebben,En dat zijn de geregistreerden die onder geen enkel onderzoek mochten vallen,Maar die door de fokkers zelf uit strenge selectie en uitgebreid medisch onderzoek komen. U heeft een tunnelvisie qua volging en geen kennis dus geen recht om te roepen.
      Verder zie ik onderaan in Uw blog een reactie op iemand anders staan aan mij gericht??,Denk dat U ook nu weer in de war bent.

 5. Janet
  Janet zegt:

  Ik heb hier eigenlijk niets van meegekregen en de feiten waren eerlijk gezegd ook niet bekend bij me, maar wat een trieste bedoeling zeg… ik ben het helemaal met je eens. Zo te horen is het een goede zaak dat de overheid maatregelen heeft gesteld.

  Beantwoorden
   • M
    M zegt:

    Ik heb je hier nooit gezien dus hoe kun je oordelen over ALTIJD pijn.
    Als ze altijd pijn zouden hebben had ik geen behendigheid kunnen doen met de Mops die stuiterend van enthousiasten met haar parcours begon. Ze is nu 14 jaar. Ook heb ik er 1 van 15 jaar. Jij zou dus beweren dat deze al 14 en 15 jaar pijn hebben. Kom op zeg…verdiep je eerst in het ras voordat je als een kip zonder kop gaat lopen blaten.

    Beantwoorden
    • Felice Veenman
     Felice Veenman zegt:

     ik beweer dat niet, tal van dierenartsen beweren dat en kunnen dat met studies onderbouwen. Die wetenschap kan je vervelend vinden. En jij kan een hond hebben die goed met de pijn kan omgaan…kan allemaal. Maar het is klip en klaar wetenschappelijk te bewezen. En dat is een betere manier om de zaak te bekijken, dan dat ik naar een mopshond kijk. Zoals je zelf zegt: ik heb daar geen verstand van. Gelukkig heb ik wel verstand van onderzoeken.

     Beantwoorden
     • M
      M zegt:

      Verstand van onderzoeken? Hmmm byzonder!
      Jij neemt gewoon klakkeloos over wat er gepubliceerd wordt….dat zijn geen onderzoeken.
      Ook die wetenschappers heb ik nog nooit hier gezien, nooit zijn patientenkaarten van mijn honden opgevraagd.
      Het is alleen Utrecht geweest die naar buiten is gekomen met deze beweringen. Misschien kan je ook eens nadenken dat ze oordelen over de honden die op hun tafel zijn gekomen…die zijn dus ziek! De gezonde honden weten ze niets van. Ook is er geen schifting gemaakt van zijn stamboom en wat niet. Als jij je onderzoeken heb gedaan kom jij dan aan het zelfde percentage als Utrecht en hoe heb jij dat dan onderzocht??? Of ben jij zo iemand die klakkeloos de smeuïge verhaaltjes eruit halen, wat jij dan onderzoek noemt.

      En jouw uitspraak: dat mijn mopsen dus dan prima met hoofdpijn kunnen leven zou ik graag willen dat je dat terugneemt. Je oordeeld over mijn honden terwijl je ze nooit gezien hebt. Je kent ze niet maar je doet wel uitspraken.

      Ik snap dat je je artikeltje graag vol wilt hebben met leugens maar doe dat dan wel goed. Je bent nu zo doorzichtig als de pest. Alles voor de media!!!

     • Felice Veenman
      Felice Veenman zegt:

      Beste Kaatje,

      ik heb nooit beweerd dat ik onderzoek doe, ik heb wel beweerd dat ik onderzoek kan lezen en beoordelen of het een vadide onderzoek is.
      Zoals dit onderzoek bijvoorbeeld https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28283076 of deze https://www.rashondenwijzer.nl/aandoeningen/brachycefaal-obstructief-syndroom-benauwd-door-stompe-schedel
      Als ik u er een plezier mee doe,wil ik best hier plaatsen, dat naar uw zeggen uw honden geen last van hoofdpijn hebben. Ik kan niet zeggen dat ik dat zef gecontstateerd heb, ik heb ze, zoals u terecht opmerkt, nog nooit gezien

 6. Irene
  Irene zegt:

  Ik geef eerlijk toe dat ik Mopsen heel leuk vind, maar waarom je een hond kweekt die eigenlijk niet klopt, dat is toch raar. Je zou verwachten dat je als hondenfokker toch een dierenvriend bent, maar dat klopt blijkbaar niet. Overigens hebben die mopshonden Willem van Oranje helemaal niet gered, want die is al jaren geleden doodgeschoten in Delft.

  Beantwoorden
 7. Victor Huiting
  Victor Huiting zegt:

  Het is ook langs mij voorbij gegaan. Ik vind het leuke hondjes om te zien. Maar dat ze continu pijn hebben wist ik niet, dat is onnodig en triest.

  Beantwoorden
 8. Wanda
  Wanda zegt:

  Die hele affaire is even aan mij voorbij gegaan, maar het is hoe dan ook verbazingwekkend dat deze honden nog gewoon gefokt mogen worden, want dat het pijnlijk is, is in ieder geval iets wat bewezen is, dus waarom dat het dan nog steeds mag???

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)