Vrouw en trends

Wie legt het me uit ?? Kaatje en de mopshondjes

mopshonden
Felice
Geschreven door Felice

Er zijn van die dagen dat ik zo intens verbaasd ben over de wereld, echt eerlijk waar: stomverwonderd. En, ik geef het eerlijk toe, ik begrijp er soms helemaal niks van. Neem nu eens de mopshonden affaire.

mopshonden fokken aan banden

De mopshonden affaire, zegt u nu. Jazeker de mopshonden.
Al in 2014 werd het fokken van dit soort honden aan banden gelegd. Wij kunnen het dan leuk vinden, een beest zonder neus, maar dat is het natuurlijk niet.

Mopshonden, dat is algemeen bekend, hebben chronisch pijn. Kijk: hier hebben we onbegrip nummer een bij de staart, of liever bij de neus. Welke honden liefhebber wil dat zijn/haar hond de hele dag pijn heeft?? Niemand toch ? Dus wie wil dat? Dat geen-neuzengedoe? Ik begrijp er echt niks van

Omdat mensen toch mopshonden fokten zonder neuzen, ondanks het verbod hierop, besloot de regering deze week hardhandig in te grijpen, binnen een generatie moeten de mopshonden hun neus terug. Je denkt misschien, net als ik: mooi geregeld! Klaar! Alleen maar blije honden.

de affaire


Niets is minder waar: fokkers  lopen te hoop: Hoe durft de minister!!! Echt waar ze zijn woest, dat ze geen honden mogen fokken die chronisch pijn lijden. De toon van het debat vertoont overeenkomsten met de toon van het zwartenpieten debat: vandaar mijn opmerking: mopshonden affaire

Gisteren was op de tv mevrouw Kaatje Boutier, een mopshondenfokster. Gezeten op een rundlederen bankstel, vertelde Kaatje dat de minister helemaal gek was. En geen verstand van honden had. In ieder geval niet van mopshonden. En dat had zij wel. De acht mopshondjes die bij haar op de bank lagen, getuigden daarvan.

Willem van Oranje….

Kaatje deelt strijdlustig mee, dat zij gewoon door gaat met mopshondjes fokken zonder neus, de minister kan haar wat. Deze honden hebben Willem van Oranje nog gered ( hoe ze dat weet is mij een raadsel, het was in ieder geval niet op het nieuws en ook op Youtube heb ik er niks over gevonden )

wie legt het me uit


Al kijkend word ik bevangen door een enorme verwarring. Een absoluut onbegrip. Waarom laat men deze dame maar door praten. Waarom vraagt niemand haar: weet je wel dat die honden pijn hebben? Wil je dat?? Waarom mag  op prime-time tv iemand gewoon zonder dat haar een strobreed in de weg gelegd wordt, onzin vertellen ?? Wie legt het me uit?

lees ook eens:1 februari : wereld Galgo dag

Like

Over de auteur

Felice

Felice

12 reacties

  • Ik wist van de chronische pijn af, maar niet dat het nu officieel verboden is. Mensen zoals Kaatje zullen er altijd zijn.

  • Ik heb hier eigenlijk niets van meegekregen en de feiten waren eerlijk gezegd ook niet bekend bij me, maar wat een trieste bedoeling zeg… ik ben het helemaal met je eens. Zo te horen is het een goede zaak dat de overheid maatregelen heeft gesteld.

    • nou dat ben ik niet helemaal met je eens: als w ehet allemaal heel raar gaan vinden dat iemand voor een ras kiest dat altijd pijn moet leiden…dan is de grap er snel af…

  • Ik geef eerlijk toe dat ik Mopsen heel leuk vind, maar waarom je een hond kweekt die eigenlijk niet klopt, dat is toch raar. Je zou verwachten dat je als hondenfokker toch een dierenvriend bent, maar dat klopt blijkbaar niet. Overigens hebben die mopshonden Willem van Oranje helemaal niet gered, want die is al jaren geleden doodgeschoten in Delft.

  • Die hele affaire is even aan mij voorbij gegaan, maar het is hoe dan ook verbazingwekkend dat deze honden nog gewoon gefokt mogen worden, want dat het pijnlijk is, is in ieder geval iets wat bewezen is, dus waarom dat het dan nog steeds mag???

Geef een reactie