fbpx
Vrouw en geluk

ZEN, Karma en ander ongemak

zen
Felice
Geschreven door Felice

“Wees nou toch eens even een beetje ZEN” “Meid moet je doen, kom je helemaal ZEN van terug”
Kennelijk is ZEN een staat van bewustzijn waar je perse in moet komen, want het is de hoogste graad van ontspanning. Doe een kaarsje aan, drink thee en wees ZEN !

Als ik persoonlijk ergens van in de stress schiet, dan is het wel van het feit dat ik iets moet. Echt eerlijk waar, als kind al. Mijn moeder wist wel beter dan te zeggen: “ Je moet je bord leeg eten!”
Want dat deed ik dan vervolgens mooi niet. Nee, mijn moeder keek sip en zei: “dat heb ik nou nog wel speciaal zo lekker voor jou gekookt….” En dan at ik mijn bordje leeg.

Kijk, je krijgt me dus wel ergens, maar niet als ut mot, zal ik maar zeggen. Dus jullie begrijpen hoe super gestrest ik raak van moeten ontspannen. Gelukkig en echt waar ik tel mijn lucky stars, heeft nooit een vriendin van mij het in haar hoofd gehaald om met een sip gezicht te zeggen: “en nu heb ik nog wel speciaal voor jou die lekker thee gemaakt….”

Maar dat ik wat meer ZEN zou moeten zijn, dat zeggen ze wel.
Weten ze niet, vraag ik me soms af, hoe heerlijk het is om gewoon hectisch te zijn?
Lekker drie dingen door elkaar doen en er aan het einde van de dag vier af hebben?

Ik vind het heerlijk. Maar goed, natuurlijk mislukt er ook wel eens iets. Volgens vele van mijn vriendinnen komt dat door Karma. Karma schijnt een bitch te zijn, ik weet het niet, ik ken haar verder niet persoonlijk. En ik snap niet waarom je je met Karma zou ophouden als ze niet gewoon leuk voor je is….
Er zijn al genoeg vervelende mensen, zoals bijvoorbeeld mijn buurman, waar ik noodgedwongen mee om moet gaan.

zen

ZEN, Karma, bordje leegeten en boze buurman, het leven is soms best  wel heel erg ingewikkeld…
Maar ik geloof dat ik wel een oplossing weet. Ik doe een kaarsje aan. En schenk een flink glas wijn in. En een tweede. Daar word ik een tikkeltje aangenaam teut van en zo rol ik dan mijn bedje in….ZEN genoeg voor mij

Like

Over de auteur

Felice

Felice

13 reacties

  • Heerlijk geschreven haha. Lekker los. Het is waar tegenwoordig ”MOETEN” we zoveel in deze wereld. Als je kijkt naar andere culturen in het buitenland, zul je zien dat wij heel veel moeten zeggen terwijl in het andere culturen die helemaal niet zo is. Gek he? Waarom fokt iedereen elkaar zo op.

  • Hahahha, leuke blog! Zen, tja. Ik ben het niet. Ik ben alleen zen na een glas wijn, een magnesiumzakje of zware pijnstillers als ik die moet nemen. Happy place noem ik dat, haha.

  • haha hier werkt wijn ook altijd heel goed om zen te worden! Ik zag laast je filmpje op Facebook en vond dat zo leuk. Door het lezen van je blog heb ik het idee je een beetje ‘te kennen’ en je dan zo horen praten, vond ik erg leuk!

  • Het moeten is ook voor mij een verschrikkelijk wezen! Ik haat als mensen me dingen opdringen. Dan heb ik er totaal geen zin meer in! Ik haal ook totaal geen voldoening er uit. Wanneer ik dezelfde klussen uit men eigen doe heeft dit direct een ander gevoel en dan voel ik me Zen dat ik een klusje gedaan heb :) een goed glas kan natuurlijk ook altijd helpen om me Zen te voelen haha :)

  • Hah, mensen die zeggen aan een ander dat ze zen moeten zijn, zijn vaak nog de grootste chaooten van allemaal heb ik de indruk! Zelf heb ik nog weinig stress, want ik ga altijd uit van het slechtste. Je kan dan enkel maar positief verrast worden!

  • Leuke blog! Voor zo ver ik weet is karma ook een bitch. Ik ben net zo hoor, 3 dingen tegelijk doen en t loopt allemaal lekker. Net zo als mn kamer rommelig is, dan kan ik alles juist vinden, als ik het opruim ben ik het eerst nog wel een tijdje kwijt haha!

Geef een reactie