ZEN, Karma en ander ongemak

leven

Een beetje Zen is goed in dit leven, zeggen ze.

Regelmatig roepen vriendinnen: ” o daar word ik he-le-maal zen van”
Kennelijk is zen een staat van bewustzijn waar je per se in moet komen in dit leven. Het is de hoogste graad van ontspanning. Doe een kaarsje aan, drink thee en wees zen. En je leven zal moeiteloos voorbij glijden

Als ik persoonlijk ergens van in de stress schiet, dan is het wel van het feit dat ik iets moet. Echt eerlijk waar, als kind al. Mijn moeder wist wel beter dan te zeggen: “ Je moet je bord leeg eten!”
Want dan deed ik dat vervolgens van ze lang zal ze levensdagen, mooi niet. Nee, mijn moeder keek sip en zei: “dat heb ik nou nog wel speciaal zo lekker voor jou gekookt….” En dan at ik mijn bordje leeg.

Het leven is al lastig genoeg zonder dat dingen moeten

Kijk, je krijgt me dus wel ergens, maar niet as ut mot, zal ik maar zeggen. Dus jullie begrijpen hoe super gestrest ik raak van moeten ontspannen. Gelukkig  – en echt waar ik tel mijn lucky stars – heeft nooit een vriendin van mij het in haar hoofd gehaald om met een sip gezicht te zeggen: “en nu heb ik nog wel speciaal voor jou die lekker thee gemaakt….”

Maar dat ik wat meer zen in mijn leven zou kunnen gebruiken, dat zeggen ze wel.
Weten ze niet, vraag ik me soms af, hoe heerlijk het is om gewoon hectisch te zijn?
Lekker drie dingen door elkaar doen en er aan het einde van de dag vier af hebben?
Oké, dat zijn dan andere dingen, maar af is af, vind je ook niet?

Ik vind het heerlijk. Maar goed, natuurlijk mislukt er ook wel eens iets. Volgens vele van mijn vriendinnen komt dat door Karma. Karma schijnt een bitch te zijn, ik weet het niet, ik ken haar verder niet persoonlijk. En ik snap niet waarom je je met Karma zou ophouden als ze niet gewoon leuk voor je is. Ik zou zeggen: maak het uit en ga door met je leven. Zeg gewoon: ” Karma, je bent een leuke meid, maar wij passen niet bij elkaar”
Er zijn al genoeg vervelende mensen, zoals bijvoorbeeld mijn buurman, waar ik noodgedwongen mee om moet gaan.

Het leven, het is soms ingewikkeld

ZEN, Karma, bordje leegeten en boze buurman, het leven is soms best wel heel erg ingewikkeld…
Maar ik geloof dat ik wel een oplossing weet. Ik doe een kaarsje aan. En schenk een flink glas wijn in. En een tweede. Daar word ik een tikkeltje aangenaam teut van en zo rol ik dan mijn bedje in, waar ik ga dromen van een nog mooier leven.
Welterusten

like Like
Like
1
13 antwoorden
 1. Skincarebynaomi
  Skincarebynaomi zegt:

  Heerlijk geschreven haha. Lekker los. Het is waar tegenwoordig ”MOETEN” we zoveel in deze wereld. Als je kijkt naar andere culturen in het buitenland, zul je zien dat wij heel veel moeten zeggen terwijl in het andere culturen die helemaal niet zo is. Gek he? Waarom fokt iedereen elkaar zo op.

  Beantwoorden
 2. Manon
  Manon zegt:

  Hahahha, leuke blog! Zen, tja. Ik ben het niet. Ik ben alleen zen na een glas wijn, een magnesiumzakje of zware pijnstillers als ik die moet nemen. Happy place noem ik dat, haha.

  Beantwoorden
 3. lodi
  lodi zegt:

  haha hier werkt wijn ook altijd heel goed om zen te worden! Ik zag laast je filmpje op Facebook en vond dat zo leuk. Door het lezen van je blog heb ik het idee je een beetje ’te kennen’ en je dan zo horen praten, vond ik erg leuk!

  Beantwoorden
 4. stef de winter
  stef de winter zegt:

  Het moeten is ook voor mij een verschrikkelijk wezen! Ik haat als mensen me dingen opdringen. Dan heb ik er totaal geen zin meer in! Ik haal ook totaal geen voldoening er uit. Wanneer ik dezelfde klussen uit men eigen doe heeft dit direct een ander gevoel en dan voel ik me Zen dat ik een klusje gedaan heb :) een goed glas kan natuurlijk ook altijd helpen om me Zen te voelen haha :)

  Beantwoorden
 5. Laura
  Laura zegt:

  Hah, mensen die zeggen aan een ander dat ze zen moeten zijn, zijn vaak nog de grootste chaooten van allemaal heb ik de indruk! Zelf heb ik nog weinig stress, want ik ga altijd uit van het slechtste. Je kan dan enkel maar positief verrast worden!

  Beantwoorden
 6. Mandy
  Mandy zegt:

  Leuke blog! Voor zo ver ik weet is karma ook een bitch. Ik ben net zo hoor, 3 dingen tegelijk doen en t loopt allemaal lekker. Net zo als mn kamer rommelig is, dan kan ik alles juist vinden, als ik het opruim ben ik het eerst nog wel een tijdje kwijt haha!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)