Eiwitshakes: nuttig of niet

eiwit

Eiwitshake: wel of niet, daar kan men nog wel eens van mening over verschillen.
Het is volgens mij geen nietus-wellus kwestie met eiwit gebeuren, maar een zaak van weten wat je doet en waarom

opfris cursus eiwitten

Even een sneller opfriscursus: Eiwitten zijn de bouwstenen van ons lichaam, onmisbaar voor ons, dus. En we weten allemaal: als je een stevig huis wil, moet je dat bouwen van goed materiaal.
Dat geld voor stenen huizen en voor het huis dat ons lichaam ons biedt.

Om je lichaam goed te onderhouden heb je per persoon heb je 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig. Weeg je 70 kilo dan is dat zo’n 56 gram per dag.

Dat is dus helemaal niet zoveel eiwit, minder dan een ons !

Toch een eiwit shake

Je zou toch zeggen: daar hoeven we niks extra’s van te nemen.
Maar dat is toch niet helemaal waar. Wanneer je veel en intensief sport, doe je een stevig beroep op die eiwitten. Dan kan het gebruik van een eiwit shake een snelle en zekere methode zijn om het tekort snel en doeltreffend aan te vullen.
Nu hebben we het natuurlijk niet over een uurtje met een vriendin in de sportschool flaneren, maar stevig meerdere keren per week sporten.

Wanneer je een periode niet goed – kan – eten kan een eiwitshake ook een optie zijn

Pas altijd op voor teveel eiwitshakes, teveel eiwit gaat dezelfde weg als alle voedsel wat je teveel binnen krijgt: naar een autoband om je middel.

twee soorten eiwit shakes

Wanneer je je afvraagt of een eiwitshake voor jou nuttig zou kunnen zijn, is het handig om te weten dat er twee soorten eiwitsupplementen zijn.

1: het wei-eiwit.


Dit is een bijproduct van melk, het komt vrij als er van melk kaas gemaakt wordt. Wei-eiwit wordt snel op genomen door je lichaam. Gunstig dus om te gebruiken na het sporten als je spieren het zwaar hebben gehad.

2:  het caseïne-eiwit

Dit komt ook uit melk, maar wordt veel minder snel door het lichaam opgenomen. Daarom nemen veel mensen het in voor ze gaan slapen.
Best wel fijn: jij ligt lekker te slapen en de eiwitten bouwen stilletjes je lichaam weer op

lees ook: deze tassen moet je absoluut hebben
 

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)