Bevolkingsonderzoek darmkanker. Gastblog van Belinda

bevolkingsonderzoek

En ja hoor, de zoveelste enveloppe bevolkingsonderzoek valt door de brievenbus. Darmkanker deze keer
Ik hoor hier dus ook weer bij de doelgroep: inmiddels ben ik stevig ingedeeld bij de ouderen.

het zoveelste bevolkingsonderzoek

Naast het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskankeronderzoek ( fantastisch woord om in te zetten bij het galgje spelen ) hebben we ook het bevolkings borstkankeronderzoek ( duidelijk te kort voor galgje). En nu dus dit onderzoek…

de instructies

Ik lees de instructies en ik lees ze nog een keer. En wat mij dan het meeste opvalt, is de instructie een kartonnetje in de toiletpot te leggen, met een laagje watten erop.

Huh?? Wordt dat niet nat dan ? Hoe heeft men dit bedacht? Moet ik nu het water uit de wc pot scheppen ?  Of is het de bedoeling dat ik dan weer een nat kartonnetje uit het toilet ga vissen? Ik kan het moeilijk doortrekken, dan verstopt de hele boel. En natuurlijk gun ik de loodgieters ook hun boterham, maar dat wordt een duur onderzoek, dan..

de meest eenvoudige oplossing

Ik heb het eenvoudiger opgelost en mijn behoefte gedaan op een schoteltje..
Daarn heb ik met het pipet netjes zoals voorgeschreven er vier plukjes uitgevist en die in het kokertje gedaan. Kokertje in de brief, klaar voor de brievenbus!

en nu begint het probleem pas echt

bevolkingsonderzoek


De brievenbus, je zou toch denken dat ik inmiddels al moeite genoeg gedaan heb voor dit zoveelste bevolkingsonderzoek, maar niets is minder waar.
De brievenbus blijkt het moeilijkste van alles.

Ik had namelijk, om deze test in alle rust te kunnen doen, hem meegenomen naar mijn vakantie adres.  Toen ik de enveloppe dicht geplakt had , stapte ik vrolijk naar buiten, vragend waar de brievenbus is ?
Nou, dat heb ik geweten. Met mijn envelop – waar met grote letters op staat wat erin zit, vraag ik aan de eerste de beste die ik tegenkom, of zij weet waar een brievenbus is. Ze weet het niet. De volgende dame weet me te melden dat zij niet uit deze wijk komt, maar adviseert mij naar de servicebalie, van een bekende supermarkt keten te gaan. Daar ga ik met mijn enveloppe bevolkingsonderzoek darmkanker nog steeds stevig in de hand. Gelukkig voor mij woont de dame achter de service balie wel in deze wijk en zij weet mij te vertellen waar ik een brievenbus kan vinden.

Inmiddels twintig minuten verder, vind ik de brievenbus en schuif ik die enveloppe daar in.
Pfffff, wat een opluchting.

En dat schoteltje? Dat heb ik gewoon keurig schoongewassen.

lees ook eens: De wereld op zijn kop

like Like
Like
4
10 antwoorden
 1. Susan | Seoul Style
  Susan | Seoul Style zegt:

  Stiekem moet ik wel wat lachen om het artikel :$ Maar al die onderzoeken, pff. Zelf heb ik nooit aan zo’n onderzoek meegedaan.

  Beantwoorden
 2. Josan
  Josan zegt:

  Okay, het leven wordt niet leuker als je ouder wordt. Niet? Ik moest al wennen aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker en nu dit? Dat lekker ouderwets op de brievenbus doen is ook een belevenis op zich.

  Beantwoorden
 3. Anke (Fanke.nl)
  Anke (Fanke.nl) zegt:

  Hahah, deze wending van het verhaal had ik niet verwacht tijdens het lezen! Wat een geknoei zeg met het schoteltje, maar dat van de brievenbus lijkt mij nog meer een drama… Gelukkig heb je uiteindelijk een brievenbus gevonden!

  Beantwoorden
 4. Wanda
  Wanda zegt:

  Mijn moeder had vorige maand zo’n brief en heeft het toen ook met behulp van een schotel opgelost. Zoiets zou toch op een wat gemakkelijker manier moeten kunnen.

  Beantwoorden
 5. Laura
  Laura zegt:

  Hahaha, heel vlot geschreven, maar vooral een beetje schrijnend dat het zo’n gedoe is.. Ook wel vreemd dat het met de post terug moet. Is het niet beter om dit ergens bij een medisch centrum ofzo af te leveren? Je weet maar nooit hé..

  Beantwoorden
 6. Henk Duit
  Henk Duit zegt:

  Het blijft een geknoei, ook met een schoteltje. Er is een handig hulpmiddel dat het wel eenvoudig maakt: de fecesvanger. Voor 2,35 euro krijg je er drie stuks. Groeten Henk.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)