Die ene vraag

waarom

Die ene vraag.

Kleuters hebben een tijdlang de irritante gewoonte om eindeloos te vragen: WAAROM ??

Dan ben je met zo’n kind op stap, je babbelt wat en al snel kom tde vraag waarom? Verantwoord ouder als ik ben (en nog schooljuf bovendien) gaf ik in zo’n geval uitgebreid antwoord. Wat is er tenslotte leuker dan een kind dat wat wil weten van de wereld om hem heen?


Nou ja, kijk, die kleuter liet me over het algemeen helemaal niet uitspreken, halverwege mijn geestig en educatief betoog riep hij alweer Waarom??
Ik moet het kind nageven dat hij meestal wel reageerde op wat ik zei. Hij gaf me gewoon de kans niet mijn verhaal af te maken.

Daar werd ik zo gallisch van dat ik de volgende zegswijze ontwikkelde. “Joris”, sprak ik “bedenk een vraag, bedenk het antwoord. Em vraag dan of het antwoord goed is”
Het hielp natuurlijk niks, maar daar gaat het even niet om. Ik zit hier niet om een pedagogisch stuk te schrijven.

Waarom ?

Ik zit hier omdat ik zelf met enorme waarom vragen worstel. Natuurlijk wil ik mij volgens mijn eigen doctrine gedragen. Dus ik heb mijzelf de vraag gesteld: Waarom denken mensen dat het RIVM ons bewust verkeerd voorlicht?? Waarom denken mensen dat regeringsleiders in vele landen mensen express opsluiten, terwijl dat nergens voor nodig is??
Waarom roept iemand die bij VirusWaanzin hoort dat hij de wil van het volk vertegenwoordigt, terwijl er nog nooit iemand op hem heeft gestemd ??

En dan probeer ik dus antwoorden te vinden: Die roeper van VirusWaanzin is een over het paard getild jongetje, die van zijn moeder ook altijd al zijn zin kreeg? Of: hij heeft niet opgelet bij de lessen maatschappijleer? Of: hij heeft een poëtische geest en vindt dit gewoon goed klinken?

De roeper is nog het makkelijkst, want dat is maar 1 man/vrouw/persoon. Maar die regeleringsleiders die allemaal tegelijk de mensen in het land verbieden te knuffelen…Waarom zouden ze dat willen?? Wat hebben ze daaraan?? En hoe hebben ze het voor mekaar gekregen dat allemaal tegelijk te doen?

Waarom waarom??? Wie helpt me, wie heeft het antwoord?

like Like
Like
1
9 antwoorden
 1. Cynthia
  Cynthia zegt:

  Ja heel herkenbaar. Zowel die peuter (ons ukkie is 3,5) maar ook het niet begrijpen dat mensen denken dat de regels van het RIVM zijn bedoeld om hen dwars te zitten. Ik snap het echt niet… goed geschreven!

  Beantwoorden
 2. Wanda
  Wanda zegt:

  Helaas geen antwoord voor je, ik vraag me namelijk precies hetzelfde af. Dat het in sommige regio’s van ons land misschien eerder versoepeld had kunnen worden, dat kan ik dan nog volgen, maar niet waarom je denkt dat zoiets een vooropgezet plan is, want hoe je het ook wendt of keert, dit kost de verschillende overheden ontzettend veel geld, want wereldwijd heeft de economie er enorm onder te lijden, dus dat kan niet een vooropgesteld plan zijn geweest.

  Beantwoorden
 3. Melanie Hoogvliet
  Melanie Hoogvliet zegt:

  Ik houdt me express niet bezig met de vraag waarom mensen bepaalde denkwijze hebben. Ik doe wat voor mij goed voelt. Ik hou afstand ik blijf thuis maar ga ook op een rustig terrasje zitten.

  Beantwoorden
 4. VerKlaproos
  VerKlaproos zegt:

  Ik vraag mezelf hetzelfde af. En probeer me niet te storen aan mensen die bewust regels overtreden maar dat is soms heel moeilijk…

  Beantwoorden
 5. rachel
  rachel zegt:

  haha dat hebben die van mij ook een tijd gehad tot dat ik het zat was en zei ” waarom kan je jij niet gewoon je mond houden?” bam en toen was het over haha

  Beantwoorden
 6. krystle/Batboy
  krystle/Batboy zegt:

  Ja, met 3 jonge kinderen gaat het de hele dag door met de vraag waarom. Ik vraag ze vaak, waarom? Dan willen ze weten waarom ik dat vraag.

  Gek word ik er soms van haha

  Beantwoorden
 7. Lodi
  Lodi zegt:

  Als je ziet hoe het er nu in de wereld aan toe gaat wan begrijp je ook dat de richtlijnen zoals we die krijgen hard nodig zijn, ik snap de mensen niet, die dit niet begrijpen en vooral ook niet willen. Want je kan het niet willen, maar je ziet wat een hoop meer slachtoffers dit geeft en dan komt mijn vraag ook Waarom willen mensen van de 1,5 meter af?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)