Deze weetjes wist jij vast niet over thee

thee drinken

Dagelijks drinken veel mensen over de hele wereld een kopje thee.

Thee drinken

Sommigen hebben genoeg aan een kopje en anderen drinken juist een paar koppen per dag. De een neemt er suiker bij en de ander niet. Het fijne aan thee is dat je het kunt drinken op basis van jouw persoonlijke voorkeuren. Thee wordt ook vaak gedronken ter ontspanning. Echter zijn er heel wat weetjes over thee waar veel mensen zich niet bewust van zijn. Ben jij een echte thee liefhebber? Of wil je gewoon meer weten over thee? In dit artikel zullen wij je hier meer over vertellen. Lees snel verder!

Weetjes over groene thee 

Veel mensen drinken over het algemeen zwarte thee. Dit kan gewone thee zijn of juist een kopje earl grey. Echter is er ook groene thee. Net als zwarte thee is ook deze plant gemaakt van een welbekende theeplant, namelijk de Camellia Sinensis. Wanneer de bladeren na het oogsten meteen gestoomd worden zorgt dit ervoor dat ervoor dat de kleur groen blijft en de smaak licht is. Zo krijg je dan groene thee. Voordat deze thee bekend werd in Europa was dit een veel gedronken thee in Azië. Als je groene thee drinkt, dan kun je genieten van heel wat voordelen. Zo heeft de thee antioxidanten en polyfenolen die je ook via groenten en fruit binnen kunt krijgen. Dit zorgt er namelijk voor dat je op een natuurlijke manier gereinigd wordt, het is goed voor hart en bloedvaten en kan het ontstekend remmen. Voor vrouwen is het belangrijk om te weten dat er een klein beetje cafeïne in zit. Als je zwanger bent is het dan ook raadzaam om op te letten dat je niet te veel van deze thee drinkt 

Wist jij dit over witte thee?

Ook witte thee werd vaak in Azië gedronken. Voorals in China. Deze thee wordt juist gemaakt van de jonge blaadjes en knoppen van de theeplant. Ze zijn dan nog zo jong dat er een soort dun vachtje omheen zit, daar heeft deze thee haar naam vandaan. Doordat deze thee seizoensgebonden is en secuur werk vereist is het ook nog eens een exclusieve thee. Het is dus zeker een aanrader om witte thee te drinken als je een luxe sfeer wilt creëren. Witte thee heeft geen cafeïne, daarom kun je er veel van drinken. Als je dus zwanger bent en een echte thee liefhebber bent, dan kun je het beste voor witte thee kiezen. Omdat het ook antioxidanten, vitamine c en fluoride bevat werkt het ook positief op je weerstand en je algemene lichamelijke gesteldheid. 

Kortom, hebben witte- en groene thee allebei hun eigen voordelen. Van groene thee kun je wat meer energie krijgen door de cafeïne en witte thee is goed voor je weerstand en lichamelijke gesteldheid.

Lees: wat zijn de leukste cadeaus om te geven aan een dierbare

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)