Laten we het eens over Boris hebben.

boris johnson

Moet ik daar nog aan toevoegen dat ik nu Boris Johnson bedoel en niet Boris Beer?

Hoewel als je het me op de vrouw af zou vragen, ik had het liever over Boris Beer gehad. Een lieve onschuldige beer, met ogen van kralen en een huid van zachte stof. Die  ’s avonds op mijn kussen nare dromen wegblaast.

Helaas Boris Johnson IS de nare droom.
Op 23 juli wordt hij door tweede derde van zijn partij genoten verkozen tot partijleider 12 december 2019 werd zijn positie verder bevestigd doordat hij een grote meerderheid bij de Lagerhuisverkiezingen in de wacht wist te slepen.

En zo werd Boris Johnson premier.

Als moeder hoef je maar een blik op het knulletje te werpen en je weet het al: deze verziekt de verjaarpartijtjes. Je kent het wel. Grote bek. Door iedereen heen schreeuwen. Hele hard lachen om eigen grappen. Bal afpakken en er niks mee doen. Flauwe geintjes uithalen zoals roepen: ”wie kan er het meeste spekkies eten” wanneer de rest van de feestgangers ezeltje prik doet. En dan razend snel alles naar binnen kieperen. En overal mee weg komen…

Van die honds vervelende figuren, die maar een ding willen: “aandacht” En Ze zullen het krijgen. En dat is het enge aan Boris Johnson. Hij was helemaal niet zo voor Brexit. Maar politiek was het slim om wel voor de Brexit te zijn. En dus was hij voor. Eigen belang eerst. En niet alleen was hij voor, hij zorgde er voor dat Engeland daadwerkelijk de EU verliet. Met stijgende prijzen voor brandstof, minder variatie in levensmiddelen, gebrek aan buitenlandse arbeidskrachten voor seizoenswerk tot gevolg.

Het jongetje verzon een truc

Het vervelende jongetje kwam er mee weg. Zoals gewoonlijk. Maar toen hij leuke feestjes ging geven, terwijl het hele land in lockdown zat, kwam hij daar niet mee weg.
Boris Johnson verzon een truc: we geven het volk belastingverlaging!! Dan houden ze weer van me! Kom op, doe mee, wie eet het meeste spekkies?
Zijn minister van Financiën liep weg. Iedereen liep weg. Ineens kwam het vervelende jongetje er niet meer mee weg….

Ik zie hoe het werkt, maar ik begrijp het niet. Dat je zo lang ongestraft het lot van velen aan je laars kan lopen, zolang jij maar aandacht krijgt…
En dan zijn er nog steeds mensen zijn die zeggen dat vrouwen niet geschikt zijn voor de politiek… Leg het me uit.

Lees ook: Hoe ontstond # mee too

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)