De man die niet van aardige brieven houdt.

brief

“ik heb haar gezegd”, zegt de man in zijn mobiele telefoon, “dat ik eerst een afspraak met Parnassia heb”.  Hij staat in de miezerregen op het plein voor het café. Zijn overhemd past net niet helemaal om zijn buik. Er blijft een klein stukje buik over. Maar van de kou heeft hij geen last, want zijn (dunne) jas hangt open om hem heen. Het plein is grijs en verlaten. Dappere horeca ondernemers hebben nog wel stoelen op de terrassen staan, maar het is duidelijk, de rain is here to stay…

en toen kreeg ik een brief

“Toen kreeg ik een brief”, vervolgt de man. Een heel aardige brief. Eigenlijk Te aardig. Dat heb ik liever niet”
Helaas lieve lezer, wat er verder gebeurde kan ik niet vertellen, want deze zin liet mijn hoofd tollen.

Stel je nou toch eens voor, dat je liever geen aardige brieven krijgt. Dan leid je in een land als Nederland toch een geweldig bestaan! Dan zit je toch wat je noemt helemaal toppie.

de overheid….

Laatst nog kreeg manlief een bekeuring (hij heeft wat moeite met het gaspedaal). Denk nu maar niet dat er in die brief staat: “Beste mijnheer V. Heel jammer maar u reed net een tikkie te hard. Wij vinden het ook spijtig maar de afspraken in ons land zijn nu eenmaal dusdanig dat we toch wel even €200, -tjes moeten aftikken…”

En denk maar niet dat de belastingdienst mij ooit een vriendelijk briefje stuurt: “Hoi meid, derde kwartaal komt er weer aan! Denk je even om je BTW? Ja we weten: het is even een werkje, maar het is in het landsbelang, dus kom op, je kan het!”

…..zal ik….

Echt niet dus. Maar misschien bedoelt die mijnheer dat niet, mijmer ik verder, terwijl ik zie dat hij een café induikt. Misschien wil hij gewoon een persoonlijke brief. Een persoonlijke rottige brief. Met scheldwoorden en beledigingen…Hmmmmm, mooie uitdaging….Even kijken…Zal ik hem achterna gaan??

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)