Zo blijf ik mobiel en onafhankelijk.

45 km

een blog over mobiel blijven en de 45 km auto

Toen ik mijn rijbewijs jaren geleden haalde (na 5 pogingen) kon ik wel huilen van geluk. Niet alleen omdat die vreselijke lessen en vooral dat afschuwelijke afrijden voorbij was, maar vooral omdat ik vanaf toen pas echt was wat ik altijd wilde zijn: onafhankelijk. 

Sinds ik mijn rijbewijs heb scheur ik overal naartoe. Ik zit elke dag in de auto. Om naar mijn werk te gaan, naar de stal waar ons paard staat, om mijn vriendinnen en (schoon)familie te bezoeken, om boodschappen te doen en ga zo maar door. Ik rij waar ik wil en wanneer ik dat wil.

Ik ben gek op mijn oude autootje en zou niet zonder willen. 

Maar omdat ik werk voor een platform over Langer Thuis wonen (Langerthuisinhuis.nl), ben ik me er steeds meer van bewust dat ik op een goede dag misschien geen auto meer kán rijden. Hopelijk gaat dat nog lang duren – ik kom uit 1988 – maar mocht het zover komen dan maak ik me geen zorgen. Mijn onafhankelijkheid qua vervoer zal niet minder worden. 

een sportieve 45 km auto

Ik ga dan namelijk voor een gave en sportieve 45 km auto. Een brommobiel dus. Ja, echt. Die zijn er in hele toffe modellen en in allerlei kleuren. Bovendien mogen 45 km auto’s vaak ook gewoon op de autoweg rijden. Niet gek dacht ik zo. Ik moet er nog wel even voor sparen, want ze zijn niet goedkoop. Maar ik weet zeker dat ik zo hoe dan ook mobiel kan blijven. 

en een boodschappentrolley

Wat ik ook ga aanschaffen als ik minder mobiel wordt, is een boodschappentrolley. Hoewel, misschien dat ik die nu al ga gebruiken. Ze zijn er in allerlei hippe prints en kleurtjes en zijn allang niet meer alleen voor oudere dames. Er zijn zelfs trolleys die je met een systeem als aanhanger aan je fiets kan bevestigen. Misschien moet ik die kiezen en eindelijk eens mijn goede voornemen om vaker boodschappen op de fiets te doen gaan uitvoeren…

Nou goed, dat laatste zie ik nog wel even. In elk geval maak ik me geen zorgen over mobiliteit in de toekomst. En jij?

Geschreven door Carmen van Andel, eindredacteur van Langerthuisinhuis.nl. Het platform over langer veilig en gezellig thuis blijven wonen, ook in een toekomst waarin zorg nodig is.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)